fbpx

Primul eveniment Educație Privată, la Bucharest Science Festival

Am început anul școlar în forță și ne pregătim deja de primul eveniment marca Educație Privată. care va avea loc pe data de 26 Septembrie, ora 15:00, la Institutul Francez, sala Atrium. Tema o reprezintă bunele practici care fac procesul educațional mai plăcut, mai simplu și mai atractiv atât pentru profesor cât și pentru elev. Suntem onorați de faptul că acest eveniment face parte din Bucharest Science Festival.

Vor fi alături de noi, ca speakeri:

 • Ștefan Apăteanu – CEO @EduApps
  • Aplicațiile gratuite Google care fac procesul educational mai simplu
 • Miruna Pătrașcu – Trainer @Parentime
  • Cum pregătim o ședință cu părinții. O abordare psihologică.
 • Marcel Bartic – Principal @Little London International Academy
  • Lecții interdisciplinare: un subiect din mai multe perspective
 • Alexandra Anton – Certified Finnish Trainer @Yuppy Koti Centre Ploiești
  • From start to Finnish – bunele practici din învățământul finlandez
 • Paul Balogh – education app developer, London
  • Hypersay, un instrument perfect pentru un mai bun proces educațional

Le mulțumim, de asemenea, talentaților actori din trupa de teatru Littleimpro, care ne vor arăta că improvizația poate fi extrem de amuzantă și de educativă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari!

Ce credem noi (Manifesto)

Sistemul de învățămînt privat nu este antagonic și nici un competitor direct al celui public; cele două modele sînt mai degrabă două fațete complementare ale aceluiași proces, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Mai mult, flexibilitatea și adaptabilitatea inerente învățămîntului privat îl fac un mediu propice testării unei variate palete de abordări didactice, cele mai bune putînd fi apoi diseminate în beneficiul elevilor și profesorilor din toate școlile, fie ele private sau de stat.

În acest context, platforma Educaţie Privată își propune să reunească exemple de bune practici care să ajute la îmbunătățirea educației din România.

Investiția în educație este singurul drum care poate oferi copiilor României șansa de a-și atinge potențialul. Educația privată poate fi un partener real și cu un mare potențial, în relația cu Școala publică. Statul ar trebui să încurajeze și să motiveze antreprenorii care doresc să creeze unități de învățământ private, iar aceștia din urmă trebuie să înțeleagă și să respecte rigorile academice care pot conduce copiii către cunoaștere și performanță.

www.educatieprivata.ro este un vehicul de bune practici, esențiale atunci când vine vorba despre transformarea profundă, atât de necesară Educației din România.