fbpx

Educația sexuală, materie opțională la Little London International Academy

Elevii școlii private vor putea participa la ore de educație sexuală, a anunțat astăzi, directorul școlii, Marcel Bartic. Acesta a precizat că, pentru început, la cursuri vor putea participa elevii de liceu, însă școala intenționează să extindă accesul la această materie și pentru cei de gimnaziu, tot sub forma unui club opțional. Cursurile vor fi susținute de Miruna Pătrașcu.

Anunțul publicat de Marcel Bartic, pe pagina sa de Facebook:

Vă informez respectuos că am reușit să organizez la noi în școală ora de educație sexuală.

Nu cred că suntem primii dar în orice caz suntem printre (foarte) puținele școli care reușesc să ofere și acest gen de curs.

Deocamdată avem doar o grupă de câțiva liceeni.

Ora se ține după ce elevii termină programul obisnuit, în regim de club. Am avut șansa să punem pe roate acest opțional după ce am aflat că Parentime, un ong care se ocupă cu activități de educație nonformală, oferă și cursuri de educație sexuală.

Trainerul care ține cursul este Miruna Pătrașcu, un om cu excelente abilități de comunicare și formare consistentă pe această temă.

Structura cursului este una foarte bine gândită, cu bibliografie, auxiliare, dezbateri și discuții care merg de la autocunoaștere până la regulile privind siguranța și protecția copiilor în diferite situații legate de exprimarea sexualității.

Sper ca în anii următori să extindem clubul și la celelalte clase.

Cred că e nevoie (și) de educație sexuală în școli.

Acest gen de curs ar trebui chiar introdus în oferta de CDS (curriculum la decizia școlii).

Sigur, pentru asta ar trebui ca factorii de decizie din educație să-și asume un program curajos prin care să le poată fi oferită copiilor măcar cu titlul de opțional.

Adică nu e obligatoriu. Se înscrie cine vrea.

În acest fel, lăsăm spațiu și celor care au o viziune mai conservatoare să nu se simtă constrânși la idei care sunt contrare principiilor lor de viață. În egală măsură, e important să le dăm posibilitatea și celor care vor asta pentru copiii lor.

Și sunt din ce in ce mai mulți.

Totul se poate face într-o notă de respect și toleranță.

Așa cum îi stă bine unei societăți democratice care se respectă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.