”Copiii de 9 ani sunt mai inteligenți decât toată adunătura de adulți specialiști în gripă de pe Facebook”

Jurnalista Digi 24 Oana Despa a prezentat, pe pagina sa de Facebook, modul în care elevii din clasa a doua dintr-o școală publică bucureșteană au reacționat la epidemia de gripă.

Redăm integral postarea originală, cu acordul autoarei:

Copiii de 9 ani sunt mai inteligenți decât toată adunătura de adulți specialiști în gripă de pe FB, aia pentru care o epidemie nu înseamnă nimic. Copiii de 9 ani sunt mai deștepți pentru că:

1. La școală se duc cu dezinfectante și își dezinfectează banca/locul/catedră. Nu sunt excepții, ci o fac organizat între ei în clasă. Dezinfectează și după profesorii care vin cu muci la școală!

2. Copiii de 9 ani se duc cu mască la școală și știu să tușească în cot. Tot așa, organizat, nu ca excepție.

3. Copiii de 9 ani ani se informează și se interesează, fac dezbateri între ei despre cum ar trebui să se protejeze.

4. Copiii de 9 ani sunt atenți la starea colegilor lor. Și anunță dacă e ceva în neregulă.

5. Copiii de 9 ani așteptau de ieri un semn de la ministra Sănătății despre epidemie și se întrebau de ce 54 de morți nu sunt suficienți. Așteptau de ieri pentru că așa auziseră ei la TV, că marți se anunță oficial.

6. Copiii de 9 ani înțeleg că “epidemie” nu e doar un cuvânt, ci este acel cuvânt care le cere un comportament responsabil. Că de ei depinde dacă vîrusul se duce mai departe sau nu.

7. Copii de 9 ani nu sunt nici isterici, nici panicărzi. Nu fac din epidemie un capăt de țară. Dar știu că e o situație neîntâlnită care le cere mai multă responsabilitate.

Din fericire pentru noi, copiii noștri sunt mai inteligenți, mai implicați și mai empatici ca noi. Și îmi doresc din tot sufletul că țara asta să nu îi pervertească așa cum a făcut cu noi.

“Epidemie” nu e un cuvânt fără conținut, e un cuvânt care ne responsabilizează. Pe copii de 9 ani a făcut-o. Pe noi?