Ecaterina Andronescu: S-au completat clase de liceu cu note între 2 și 3. Este inacceptabil

Sursă imagine: bugetul.ro

“Eu cred că trebuie să facem lucrurile în așa fel încât să nu tensionăm situația din școlile noastre, dar să ne apropiem de acest deziderat… Vreau să știți că avem situația statistică (sic!) care ne arată că s-au completat clase de liceu cu note între 2 și 3 sau între 3 și 4, ceea ce mi se pare că este inacceptabil”, a declarat, astăzi, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, citată de ziare.com.

Potrivit sursei citate, Andronescu a mai criticat și faptul că o mare parte din acești elevi ajung muncitori necalificați în străinătate, măsura de suplimentare a claselor profesionale fiind luată tocmai în sensul evitării acestor situații.

“Aceasta a fost ideea și cred că nu este un lucru rău. Nu am forțat nota, nu îmi fac iluzii că în toate zonele țării care sunt sub cinci nu vor ajunge în școli liceale, oricum este un pas în direcția bună.

Pentru că, dacă ai dovedit pe parcursul ciclului gimnazial și la evaluarea de la clasa a VIII-a că tu nu faci față unor abilități teoretice, atunci obligația școlii este să te îndrume spre formarea abilităților practice și fără îndoială în felul acesta să capeți o meserie”, declară ministrul.

 

CONTEXT

În urmă cu o săptămână, Ecaterina Andronescu a retrimis planurile de școlarizare către inspectoratele școlare, cu cifre modificate pentru învățământul profesional și pentru învățământul teoretic, anunță Hotnews

”Am trimis anexele la planurile de școlarizare aseară, după ora 11. Am discutat eu personal cu fiecare dintre inspectorii școlari generali ca să știu, și să mă asigur, că nu forțăm nota dincolo de limita posibilului, dar în același timp ne asigurăm că nu ne batem joc de copiii ăștia”, a spus Ecaterina Andronescu, contactată de HotNews.

CONTEXT

FSLI a cerur, ieri, ministrului Educației să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020.

”Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educației, doamna Ecaterina Andronescu, să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020. Considerăm că, în acest moment, ministrul Educației face o eroare gravă, bulversând zeci de mii de elevi, care urmează să se înscrie la liceu sau școli profesionale, părinți și cadre didactice. În plus, sunt colegi de-ai noștri, din cadrul liceelor, afectați direct, pentru că vor fi obligați să intre în restrângere de activitate, ceea ce înseamnă că, cel puțin unii dintre ei, vor rămâne fără posturi”, afirmă FSLI, într-un comunicat de presă.