fbpx

Un teatru din București își promovează în mod bizar un spectacol pentru elevi: ”Te salvează de corvoada cititului”

”Te pregătești de BAC și simți că nu vei reuși niciodată să citești toate operele din grila de anul acesta? Nu e nimic, pentru că Teatrul Elisabeta vine în salvarea ta!
Ți-am pregătit o dramatizare după romanul lui Camil Petrescu, <Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război> menită să te salveze de corvoada cititului.”

Acesta este mesajul prin care Teatrul Elisabeta a încercat să convingă publicul tânăr, în special pe elevi, să cumpere bilete la una dintre piesele sale.

Subiectul a fost adus în atenția publică de ziaristul Florin Ghioca, pe pagina sa de Facebook.

teatru

Sursă imagine: Florin Ghioca

”Dscopăr cu stupoare încotro ne îndreptăm cu chestia asta numită „cultură”: Teatrul Elisabeta, cu oblăduirea și finanțarea Ministerului Culturii și Identității Naționale (sau mcin, cum ar zice ei) te „scapă de corvoada cititului”, mai ales dacă dai examenul de Bacalaureat, oferindu-ți o porție de spectacol din programă, ca să nu mai citești, că e greu….”, a scris Florin Ghioca.

Teatrul Elisabeta este unul privat, însă, așa cum spun chiar reprezentanții săi, ”proiectul este  finanțat de către Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul programului de aniversare a centenarului României(1918-2018) și a primului război mondial.”

După mai multe critici primite pe pagina de Facebook, reprezentanții Teatrului au ascuns postarea din newsfeed.

Potrivit prezentării de pe pagina sa de internet, ”Teatrul Elisabeta este un teatru privat, independent, proiect ce aparține Asociației Culturale Teatrul Independent Elisabeta.

Asociația Culturală Teatrul Independent Elisabeta este o organizație nonprofit, neguvernamentală și fără scop lucrativ, ce are ca scop producția și promovarea artei spectacolului, a actului cultural și artistic, desfășurarea de activități culturale și manageriale pentru sprijinirea artiștilor și a organizațiilor din care aceștia fac parte, activități de strângere de fonduri și activități cu caracter caritabil, promovarea și susținerea tinerilor actori și talente.”