fbpx

Dr. Mihai Craiu: Copiii cei mai defavorizați ai României trebuie să înceapă școala reală

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru, afirmă, pe pagina sa de Facebook, că elevii din categoriile defavorizate trebuie să înceapă școala în format clasic. Printre argumentele pe care le aduce, medicul include și programul ”Laptele și cornul”, despre care afirmă că acești copii au nevoie, pentru alimentația zilnică.

Ce spune Dr. Mihai Craiu:

https://www.facebook.com/1426241867/posts10217584700635793/
Citeam această postare a unui om special…
M-a indemnat să mă gândesc, din nou, la cele care ar trebui făcute în aceste ultime 5 săptămâni care au mai rămas până la începerea școlii.

Copiii cei mai defavorizați ai României, la fel ca oriunde în lume, trebuie să meargă la școala reală. Din multe motive:
1. Pentru că ei nu vor avea acces la educație on-line indiferent de câte eforturi punctuale vor fi făcute. Aceste eforturi vor fi excepții ce confirmă regula.
2. Pentru că unii din acești copiii sărmani chiar au nevoie de “laptele si cornul” pentru alimentația zilnică.
3. Pentru că școala adevărată iți crește șansele să fii un om liber cu o profesie onestă.
4. Pentru că un copil mai mult în scoală înseamnă un copil exploatat mai puțin.

Este normal să ne fie frică. Este firesc să ne îngrijorăm in legatură cu viitorul apropiat, mai ales ca astăzi am ajuns la 20 de milioane de infectați cu noul coronavirus, în lume.

Dar soluții există si nu trebuie să le inventăm noi. Ci să ne uităm la alții si să aplicăm (cu ajustările necesare realităților românești) niște planuri coerente. Care să plece de la gradul de transmitere comunitară al SARS-CoV-2. Acolo unde exista sub 1caz la o populație de 100.000 persoane se pot deschide școlile. Zic experții – https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMms2024920

Multe țari au realizat că inchiderea prelungită a școlilor nu reprezintă o soluție pentru un viitor sustenabil.Fără educatie nu va exista nici economie, și nici sănătate, in viitorul apropiat.