fbpx

Bill Gates, despre redeschiderea școlilor: ”Pentru elevii de vârste mici, beneficiile depășesc costurile”

Magnatul american Bill Gates a declarat pentru CNBC că este important ca elevii de vârste mici să se întoarcă la școală pentru învățarea în sistem clasic, în ciuda pandemiei declanșate de noul coronavirus.

„Sunt foarte convins de faptul că, pentru copiii mici, beneficiile depășesc costurile, în aproape fiecare loc, în special dacă îi putem proteja pe profesori”, a spus Bill Gates într-un interviu difuzat marți de postul american de televiziune.
Cu toate acestea, lucrurile sunt mai complicate pentru elevii din clasele mai mari, a spus cofondatorul Microsoft.
„Pe măsură ce crește vârsta acestora, peste 13 ani și mai mult, trebuie să te uiți la fiecare situație locală în parte, pentru a decide ce vei face cu școlile”, a spus el.
Fundația caritabilă Gates a contribuit cu milioane de dolari la cercetările privind vaccinurile împotriva noului coronavirus. Omul de afaceri a spus că organizația a schimbat și accentul eforturilor sale educaționale ca răspuns la criza de sănătate publică.„Fundația noastră și-a mărit activitatea în sfera educațională, pentru a contribui într-adevăr și a ajuta … să îmbunătățim aceste capacități online”, a spus el. „Asigurați-vă că elevii minoritari și studenții cu venituri mici nu suferă cel mai mult în toată această situație”, a îndemnat Gates autoritățile.

Despre Bill Gates

William Henry Gates al III-lea (n. 28 octombrie 1955, în orașul Seattle din SUA), cunoscut mai ales ca Bill Gates, este co-fondator (împreună cu Paul Allen) al Microsoft Corporation. Este pe locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume. În timpul carierei sale la Microsoft, a fost cel mai important deținător de acțiuni al companiei până în 2014.

Începe studiile la Lakeside School, una dintre cele mai cunoscute școli din Seattle în anul 1967. Din anul 1973 urmează cursurile universitare la Harvard, dar în anul III renunță la cursuri și împreună cu Paul Allen, prietenul său din copilărie, înființează compania Microsoft în anul 1975. În anul 1980, Bill Gates realizează prima afacere importantă cu IBM pentru 56.000 dolari. Sistemul de operare MS-DOS este disponibil pe PC-urile produse de IBM.

În anul 1985 lansează prima versiune a sistemului de operare Windows. În 1989, lansează Microsoft Office, cea mai populară suită de aplicații de birou.

Din 1986, Microsoft devine companie publică, fiind cotată la bursă. În anul 2000, împreună cu soția sa, înființează fundația de caritate “Bill and Melinda Gates”.