fbpx

Ruxandra Predescu relatează de la T.I.F.F. 2020: Cum e un festival în pandemie

Ruxandra Predescu, specialistă în comunicare și participantă la ediția de anul acesta a T.I.F.F., a povestit, pe blogul ei, care au fost măsurile de siguranță luate anul acesta de organizatorii festivalului.

Detaliile sunt importante, mai ales în contextul în care regizorul Cristi Puiu a avut o intervenție anti-mască înainte de proiecția filmului său.

Ruxandra Predescu povestește să organizatorii T.I.F.F. au fost extrem de atenți la  măsurile de siguranță și au investit în logistica necesară pentru respectarea regulilor.

Fragment din relatarea Ruxandrei Predescu, preluat cu acordul autoarei:

”Sunt aici, chiar acum, când scriu asta, sunt în camera mea de la Belvedere, văd Clujul de sus, sunt aici. Și vreau să spun că nu m-am simțit nici o secundă altfel decât în siguranță, protejată.

La toate proiecțiile scaunele, câte două – pentru care s-au vândut bilete combo – sau câte unul, sunt așezate la distanță măsurată regulamentar și nu le poți muta. Știu asta pentru că ieri am fost la o proiecție un grup de trei și am întrebat dacă ne putem alătura scaunele. Politicos dar ferm, fără drept de apel, ni s-a spus că nici gând. Și nimeni, la nici o proiecție, nu a făcut asta. Voluntarii sunt extrem de bine pregătiți, ești termoscanat de un aparat la intrare, unul în fața căruia te așezi singurel și care pare destul de eficient, pentru că în niciuna din zile nu mi-a zis că aș avea 34 sau 35 de grade cum mi s-a mai întâmplat cu termoscannere și eu, desigur, nu aveam 34 sau 35 de grade că trăiam, mna!  
După asta ești invitat să-ți dezinfectezi mâinile, iar asta se întâmplă – cel puțin acolo unde am fost eu la filme – cu ajutorul substanței de dezinfectare dintr-un device care e acționat fie c-o pedală, fie cu ceva senzor, adică nu pui tu mâna pe nimic.
Și pe urmă voluntarii-s geană pe tine ca să se asigure că stai cu masca pe față, cu gura și nasul acoperite, pe tot parcursul proiecției. Apoi ieși binișor, în oridine, sunt fluxuri, fără buluceală. Sunt două proiecții în fiecare loc, în fiecare seară, toate în aer liber, prin curți de școli, în piața Unirii, măsurate de un cadastrist, fiecare loc cu dosarul ei la DSP pentru aprobări și calcul riguros al numărului maxim de locuri.”

Citește textul integral, aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.