fbpx

Primarul din Constanța, Decebal Făgădău, vrea ca școala să înceapă pe 1 octombrie

Primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău, a declarat, la Digi 24, că școala ar trebui să înceapă pe 1 octombrie, odată cu universitățile. Făgădău a explicat că vorbește ca primar al unui oraș turistic și ar dori ca sezonul estival să fie cât mai lung.

În fiecare an, eu militez pentru începerea anului școlar odată cu cel universitar, pe 1 octombrie. Noi suntem oraș turistic, dorim un sezon estival cât mai lung”, a spus Decebal Făgădău.

CONTEXT

Cel mai probabil, vom avea un scenariu mixt pentru noul an școlar. Președintele Klaus Iohannis a declarat, săptămâna trecută, că școala nu va începe normal în septembrie, din cauza faptului că pandemia nu se va încheia până atunci.

”Evident că această situație a deschiderii noului an școlar este una de extremă importanță. Am avut numeroase discuții cu conducerea Ministerului Educației, cu specialiști, cu alți membri ai Guvernului. S-au făcut progrese importante in conturarea unor strategii si scenarii. Am invitat premierul și ministrul Rducatiei la o discuție săptămâna viitoare. Dați-mi voie să vă dau săptămnâna viitoare mai multe amănunte.
Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia nu se va incheia până în Septembrie. Ar fi foarte complicat să avem numai școală online, atunci probabil ne îndreptăm spre un scenariu mixt”, a declarat Iohannis, săptămâna trecută.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, recent, la Radio France International, că o decizie în privinţa începerii anului şcolar va fi luată în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi a precizat că, cel mai probabil, scenariul ”hibrid”, în care, prin rotaţie, unii elevi vor merge la şcoală, iar alţii vor face ore online, ar putea fi pus în practică.

“Văzând situaţia epidemiologică la momentul acesta, care este o situaţie destul de gravă, cred că cel mai probabil scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică, numai că trebuie să ne pronunţăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care vom şti exact cum va evolua situaţia epidemiologică. Pentru că, observaţi şi dumneavoastră, în spaţiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire şi combaterea îmbolnăvirilor. De aceea, aş face un apel către populaţie să respecte distanţarea fizică, să poarte mască şi în felul acesta să ne protejăm cu toţii, să nu ajungem să ne îmbolnăvim”, a spus Monica Anisie, miercuri, la RFI, citată de AGERPRES.