fbpx

Donald Trump, interzis pe Facebook și Instagram, pe termen nelimitat

Donald Trump a fost interzis de pe Facebook și Instagram „pe termen nelimitat”, în urma incidentelor violente din Washington D.C..

Mark Zuckerberg, CEO Facebook, a spus că președintele a folosit platformele pentru a „incita la insurecția violentă împotriva unui guvern ales democratic”.

Contul lui Trump va fi eliminat de pe platformă „pe termen nelimitat și cel puțin pentru următoarele două săptămâni, până la finalizarea tranziției pașnice a puterii”, a spus Zuckerberg. El nu a dat nicio indicație cu privire la modul în care Facebook va decide dacă lui Trump îi va fi permis să revină pe site-ul de socializare.

Decizia a fost luată deoarece Facebook consideră că „riscul de a permite președintelui să continue să folosească serviciul în această perioadă este pur și simplu prea mare”, a scris Zuckerberg într-o postare pe Facebook.

Adam Mosseri, șeful Instagram, a anunțat într-un tweet că platforma sa va lua aceeași măsură.

“Având în vedere circumstanțele excepționale și faptul că președintele a decis să accepte, mai degrabă decât să condamne violența de ieri din Capitală, extindem decizia de blocare pe care am plasat-o pe conturile sale, pe termen nelimitat și cel puțin pentru următoarele două săptămâni”, a scris acesta.

Twitter a anunțat decizia de suspendare a contului lui Trump, încă de miercuri seara.

Zuckerberg mai a spus că i-a permis lui Trump până acum să posteze mesaje controversate într-o încercare de a păstra „accesul la discursul politic”, dar că situația s-a schimbat acum.

„În ultimii ani, i-am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanță cu propriile noastre reguli, eliminând uneori conținutul sau etichetând postările sale atunci când acestea încălcau politicile noastre”, a scris el în postare.

Facebook și Instagram „În ultimii ani, i-am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanță cu propriile noastre reguli, eliminând uneori conținutul sau etichetând postările sale atunci când acestea încălcau politicile noastre”, a scris el în postare.