fbpx

Un hacker a ghicit parola de la contul de Twitter al lui Donald Trump. Cum să ai o parolă puternică

Procurorii din Olanda au confirmat că contul de Twitter al lui Donald Trump a fost spart în luna octombrie de un hacker, în ciuda dezmințirilor venite de la Washington și din partea companiei, relatează The Guardian. Procurorii olandezi au declarat că „hackerul etic” nu va fi supus acuzațiilor.

Hackerul, numit Victor Gevers, a intrat în contul lui Trump @realDonaldTrump la 16 octombrie, ghicind parola președintelui SUA, potrivit presei olandeze.

Atât Casa Albă, cât și Twitter au negat cu tărie rapoartele potrivit cărora contul ar fi fost spart.

Gevers, în vârstă de 44 de ani, a dezvăluit imediat acțiunea sa, spunând că parola pe care a ghicit-o este „maga2020!”, Referindu-se la sloganul lui Trump „Make America Great Again”.

Procuratura olandeză (Openbaar Ministerie) a spus: „Credem că hackerul a pătruns de fapt în contul de Twitter al lui Trump, dar a îndeplinit criteriile care au fost elaborate în jurisprudență pentru a deveni liber ca hacker etic”.

Acesta a adăugat că hacking-ul este o infracțiune în Olanda, dar „circumstanțe speciale”, denumite și în practică drept „dezvăluire responsabilă”, ar putea opri procurorii să ia măsuri.

Sfaturi pentru alegerea parolei pentru e-mail și conturile din social media:

Securizarea parolelor începe cu crearea unei parole puternice. O parolă puternică este:

  • Cel puțin 12 caractere lungime, dar 14 sau mai mult este mai bine
  • O combinație de litere mari, litere mici, cifre și simboluri
  • Nu este un cuvânt care poate fi găsit într-un dicționar
  • Nu este numele unei persoane sau al unei entități populare, cum ar fi un personaj, un produs sau o organizație.
  • Semnificativ diferită de parolele anterioare
  • Simplu de reținut pentru dvs., dar dificil de ghicit de alte persoane

  • Luați în considerare utilizarea unei fraze memorabile, cum ar fi „6MonkeysLooking ^”

Securizați-vă parolele

După ce ați creat o parolă puternică, ar trebui să urmați aceste instrucțiuni pentru a o păstra în siguranță:

  • Nu partajați o parolă cu nimeni. Nici măcar cu un prieten sau cu un membru al familiei.
  • Nu trimiteți niciodată o parolă prin e-mail, prin mesaj instantaneu sau prin alte mijloace de comunicare care nu sunt complet sigure.
  • Utilizați o parolă unică pentru fiecare site web. Dacă cineva fură o parolă pe care o utilizați pe mai multe site-uri web, toate informațiile pe care le protejează parola respectivă pe toate aceste site-uri sunt supuse riscurilor.
  • Dacă nu doriți să memorați mai multe parole, luați în considerare utilizarea unui manager de parole. Cei mai buni manageri de parole vor actualiza automat parolele stocate, le vor păstra criptate și vor necesita autentificare multi-factor pentru acces.
  • Nu stocați o parolă pe dispozitivul pe care este menită să îl protejeze.
  • Puteți să scrieți parolele în jos, atât timp cât le păstrați în siguranță. Nu le scrieți pe note sau cărți lipicioase pe care le păstrați în apropierea lucrului pe care îl protejează parola, chiar dacă credeți că sunt bine ascunse, pot fi descoperite. (sursa: Microsoft)

hacker

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.