fbpx

DEZINFORMARE Un sindicat le-a transmis școlilor că profesorii greviști ar putea primi banii integral pe luna mai

Șeful Biroului Operativ al Sindicatului Învățământ Neamț le-a transmis școlilor că profesorii greviști ar putea primi banii integral pe luna mai, dacă unitățile de învățământ trimit la ISJ pontajele fără consemnarea zilelor de grevă.

Președintele organizației afirmă, într-o adresă obținută de Educație Privată, că are informații potrivit cărora pontajele vor vi validate așa cum au fost trimise de școli.

Adresa poate fi accesată aici:

informare scoli  

Informația este falsă. 

Statele de plată a salariilor din învățământ pentru luna mai se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat, a transmis Ministerul Educației, astăzi, către inspectoratele școlare județene.

Potrivit documentului, inspectoratele școlare județene/ISMB, la validarea statelor de plată a salariilor, vor verifica respectarea întocmirii corecte a acestora de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pe baza timpului efectiv lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Educație Privată prezintă textul adresei primite de ISJ-uri:

”Vă rugăm să vă asigurați că drepturile salariale aferente lunii mai 2023 sunt corect calculate și în concordanță cu documentele din care rezultă atât prezența la unitatea de învățământ, cât și desfășurarea activităților prevăzute în fișa postului, conform legii. Astfel, statele de plată a salariilor se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat.
Inspectoratele școlare județene/ISMB, la validarea statelor de plată a salariilor, vor verifica respectarea întocmirii corecte a acestora de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pe baza timpului efectiv lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
De asemenea, vă rugăm să vă asigurați că, la termenul legal stabilit, respectiv 14.06.2023, se va efectua plata drepturilor salariale aferente lunii mai 2023, conform prevederilor legale în vigoare.”

Adresa este disponibilă, în original, aici:

Adresă salarii luna mai

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.