fbpx

Doar angajații din școli cu salariul sub 8000 de lei net vor primi indemnizație de hrană

Photo 114060184 | Accountant © Lovelyday12 | Dreamstime.com

Doar angajații din școli care au salariul până la 8000 de lei net inclusiv vor primi indemnizație de hrană.

Prevederea este inclusă într-un ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial.

Conform actului normativ, pentru personalul din sistemul de învățământ, acordarea indemnizației de hrană se stabilește prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază.

Indemnizația de hrană se acordă personalului din sistemul de învățământ al cărui salariu lunar net format din drepturile salariale aferente funcției de bază, altele decât indemnizația de hrană, este până la 8.000 lei inclusiv.

Conform Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cuantumul lunar al indemnizației de hrană este de 346 de lei brut, din care se reţin contribuţiile la stat (45 %), rezultând suma netă de 190 lei/ lună întreagă lucrată.

Nu se acordă indemnizaţia de hrană pentru zilele libere, sărbătorile legale sau pentru perioada în care salariatul este în concediu medical sau în concediu de odihnă.

Actul normativ poate fi accesat integral aici:

Monitorul Oficial Partea I nr. 488

Nu se aco rdă in dem niz aţ ia de hr ană pe nt ru zil li, să le sau pe per în care sal este în con me sau în con de od. Nu se aco ina de hr pe zil lib, săr le sau pe per în care sal este în con med sau în con de odi

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.