fbpx

11 profesori remarcabili vor fi premiați la Gala MERITO pentru profesionalism în educație

Gala MERITO este momentul anual de recunoaștere a Excelenței în Educație

Pe 29 mai, peste 200 de lideri din business şi profesionişti din Educaţie vor celebra a IX-a generație de profesori MERITO, 11 laureaţi ai Galei MERITO, la finalul primei zile de RBLSummit. Laureaţii sunt exponenţi ai profesorilor care învaţă continuu, inovează, îşi duc practicile mai departe în afara claselor lor şi răspândesc Educaţie de calitate acolo unde nu există acces la aceasta.

Gala MERITO este momentul anual de recunoaștere a Excelenței în Educație și de mulțumire publică a 11 profesori valoroși, a IX-a generaţie MERITO, la finalul primei zile a Romanian Business Leaders Summit, ediţia a XI-a, reuniunea anuală a comunităţii de business sub umbrela căreia se desfăşoară proiectul.

De nouă ani, prin proiectul MERITO sunt aduşi în fața publicului și în lumina reflectoarelor profesori care găsesc modalități creative de a implica elevii în lecție, care lucrează cu pasiunile și aptitudinile elevilor, care cresc nivelul acestora şi care angrenează comunitatea locală în creșterea calității educației în școală. Până acum, 93 de cadre didactice au pășit pe scenă. La Gala MERITO 2024 vor fi premiaţi 11 profesori din toată ţara, din mediul rural, comunităţi dezavantajate sau şcoli de oraş, cu performanţe deosebite. Profesorii laureaţi au fost selectați din peste 400 de recomandări procesate (~3% dintre candidaţi), validate online şi în teritoriu, de către un juriu format din membri RBL şi ai echipei MERITO, în urma unui proces de selecţie de aproape 1 an de zile, în funcție de gradul de inovație la clasă și în afara acesteia, urmărind gradul de inovație la clasă și în afara acesteia, modul în care contribuie la formarea altor cadre didactice, impactul în comunitate, gradul în care trăiesc și aplică o cultură a învățării și colaborării.

Profesorii selectați în generația 2024, din învăţământul preuniversitar public, exponenţi ai unei categorii de cadre didactice dedicate, mai mari decât ne imaginăm, merită recunoașterea și mulțumirile oferite la scenă deschisă, din partea comunității Romanian Business Leaders, a generațiilor anterioare MERITO, a profesioniștilor din Educație prezenţi la eveniment şi a oamenilor din publicul larg.

Câteva indicii despre profesorii MERITO 2024, pe care îi vom dezvălui şi premia la ediţia a IX-a a Galei: ce înseamnă meseria de profesor pentru aceştia, ce ar vrea să ştie elevii lor despre ei sau ce au învăţat ei de la elevii lor: https://youtu.be/NMos5urWes8

Ideea proiectului MERITO a luat naștere la RBLSummit 2015, din nevoia de a crea contexte în care dascălii să fie apreciați, să lucreze împreună și să-și împărtășească experiența pentru învățarea altor profesori. În timp, am crescut şi consolidat comunitatea de profesori valoroşi, în care investim continuu, iar cauza noastră s-a cristalizat spre a transforma meseria de profesor în România, în sensul de a o recredibiliza şi a o profesionaliza.

„Vrem să îi descoperim pe profesorii valoroși şi inovatori din România. Nu le-am mulțumit destul pentru rolul pe care îl joacă în societate: ei sunt formatori de oameni. E momentul să îndreptăm acest lucru – să le arătăm recunoștința noastră, respectul nostru, pentru că sunt parte din elita profesioniștilor României. Numai cu o educație de bună şi înaltă calitate putem să fim o țară respectată, apreciată şi stăpâna pe viitorul ei”, spunea atunci, la început, Măriuca Talpeș, inițiatoarea ideii, liderul proiectului și co-fondator Bitdefender, membră a board-ului Romanian Business Leaders.

Până în prezent, 93 de cadre didactice au urcat pe scena Galei MERITO, în cele opt ediții anuale anterioara, care reprezintă „cel mai emoţionant moment din Summit”. Au fost aplaudate de publicul din sală (profesori, oameni din business şi profesionişti din societatea civilă) și de cel de acasă, care a urmărit transmisiunea online, și au primit mesaje video de mulțumire din partea foștilor elevi. Profesorii MERITO sunt recompensați cu câte 1.500 de euro, un trofeu și o diplomă, iar apoi investim continuu în dezvoltarea acestora ca experţi-practicieni „de la firul ierbii”, pentru a-şi difuza expertiza către 50.000 de cadre didactice din sistem, în următorii ani.

“Sunt recunoscătoare pentru toți oamenii minunați pe care mi i-a adus în viață Gala MERITO 2023. Mă bucur să devin parte a acestei comunități de oameni excepționali, care (se) formează, învață și se dezvoltă constant, o rețea care mi-a fost  sprijin real (mai ales în perioada pandemiei, atunci când MERITO a însemnat formare de calitate, suport pentru dascăli și o voce importantă în educație). Obținerea acestui premiu mă onorează și mă obligă, atât în calitate de profesor, cât și în calitate de director adjunct.” – Emese Cîmpean, profesoară de Limba şi literatura română şi director adjunct la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Beclean (BN), laureată ca Directorul MERITO 2023.

Din 2016, Proiectul MERITO recunoaşte public și material meritele profesorilor valoroși ai României, prin Gala anuală. Comunitatea profesorilor laureaţi ajunge acum la 104 dascăli, care împreună cu antreprenorii și managerii din RBL lucrează ca să multiplice în sistemul de educație bune practici de predare, prin intervenţii de învăţare colaborativă, o voce a profesorilor și printr-o platformă online. Misiunea proiectului MERITO este de a transforma meseria de profesor în România, în sensul de a o recredibiliza şi profesionaliza, cu mai multe detalii pe www.merito.ro

Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina proiectului: https://www.facebook.com/proiectulmerito/, miercuri, 29 mai, începând cu ora 17:30, cât şi pe evenimentul dedicat: https://www.facebook.com/events/1507893519941133/.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.