”Doamna ne-a zis să se ridice în picioare copiii pe care NU-I bat părinții. Eu m-am ridicat și încă 6 colegi”

Cătălin Viorel Nan, părintele unei eleve de clasa a V-a din Brașov, a povestit, pe pagina sa de Facebook, cum fiica sa a fost descumpănită atunci când, la ora de educație civică, profesoara le-a cerut copiilor să redacteze o scrisoare în care să le ceară taților să nu le mai bată mamele. De asemenea, copilul a constatat că, dintre cei 31 de elevi din clasă, doar 7, inclusiv fiica sa, nu sunt bătuți de părinții lor.

Postarea integrală, preluată cu acordul autorului:

Astăzi despre … Ne-Educația din sistemul de învățământ românesc.
Eu: Ce faci “tati”, cum a fost la școală?
Fetița: Hmm, a fost ok dar nu mi-a plăcut la educație civică.
Eu: De ce ?
Ea: Trebuie să fac un proiect în care să scriu despre bărbații care își bat soțiile și nu știu ce să zic.
Eu: 😳 Cum?
Ea: Da, la educație civică trebuie să-ți scriu o scrisoare ție să n-o mai bați pe mami.
Eu: (in gândul meu WTF ???) Cum adică?
Ea: Păi nu tu…. așa in general … să ma gândesc cum ar fi dacă ar fi așa …
Tot ea: …. și știi, doamna ne-a mai zis să se ridice în picioare copiii pe care NU-I bat părinții. Și eu m-am ridicat. Eu si încă 6 colegi.
(De reținut ca sunt 31 de copiii in clasă)
Tot ea: Și doamna nu ne-a crezut. A zis că NU EXISTĂ copii pe care să nu-i bată părinții.
…..
#NeEducație

Later edit:

Tocmai am revenit de la “investigarea” mai amănunțită. Lucrurile sunt mai grave decât am crezut și de aceea mâine o să mergem la direcțiune. Se pare că doamna pshiholog/persoană de televiziune/profesor le-a pus chiar un filmuleț copiilor, care arată un tată cum își bate soția iar fetița îi scrie o scrisoare tatălui și i-o bagă pe sub ușă, noaptea, la dormitor. 🤦‍♂️ Iar partea cu adevărat grotescă abia acum vine: “Tati, să știi că unul din băieți nu are tată și tot l-a pus să scrie. I-a zis să-și imagineze” 😲😲😲

Potrivit unui studiu realizat de organizația ”Salvați copiii” în anul 2016, doar 37% dintre părinții români nu consideră bătaia o metodă de disciplină. De asemenea, România se află pe primele locuri între statele din UE în statisticile referitoare la violența domestică.