fbpx

Directorul MERITO 2024: În sistemul tradițional, nu te pregătește nimeni pentru leadership. E un concept-fumigenă

Directorul MERITO 2024 este din județul Timiș, de la Școala Gimnazială Giarmata. Sorin Hagiu este profesor de engleză din 2017, în școala în care a fost și elev.

Spune că a ajuns în învățământ din întâmplare, un fost coleg spunându-i, la finalizarea liceului, că va merge la Facultatea de Litere, iar el l-a urmat. În 2017, a ajuns profesor în școala în care a fost și elev, iar în 2022 a devenit cel mai tânăr director din județul Timiș. Își dorea atunci o școală în care el să învețe, dacă ar mai fi elev, și apoi să predea ca profesor. 

Imediat după ce a ajuns director, a scris un proiect pentru pe Programul Naționale de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAȘ). Nu avea experiență în scrierea de proiecte, dar a reușit să câștige unul, cu un buget de 153.000 de euro pe trei ani, mai mult decât bugetul școlii la momentul acela. A cumpărat mobilier, echipamente digitale, a făcut cursuri de digitalizare și de dezvoltare personală pentru profesori, a dus în excursii elevii și profesorii în teambuilding. 

„Nu te pregătește nimeni în sistemul tradițional din România pentru leadership. Cu toate că de câțiva ani se insistă pe conceptul ăsta, e doar o fumigenă”, spune Sorin Hagiu. Directorul are ușa biroului deschisă pentru toată lumea și își dorește să readucă școala în centrul comunității. 

Comunitatea MERITO a depășit anul acesta 100 de profesori premiați. Miercuri, 29 mai 2024, a avut loc Gala MERITO 2024, în cadrul căreia 11 profesori din țară, atât din mediul rural, comunități dezavantajate sau școli de oraș, cu performanțe deosebite, care predau de la nivel preșcolar și până la nivel liceal au fost premiați. Evenimentul a avut loc în cadrul întâlnirii anuale a Romanian Business Leaders (RBL), sub egida căruia se desfășoară Proiectul MERITO. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.