fbpx

Directorul liceului unde învăța elevul care a murit după 3 energizante: E nevoie de un program pe această temă

foto: freepik.com

Directorul Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru, județul Bristrița, unde învăța elevul de 13 ani care a murit în urma unui antrenament sportiv, după ce băuse trei energizante, spune că ar fi nevoie de lecții sau cursuri pe această temă.

„Până acum nu a fost niciodată un program care să explice copiilor pericolul consumului de energizante. Poate nu ar fi rău ca și pe această temă să înceapă un program”, a declarat directorul Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu”, Adrian Crăciun, pentru Europa FM.

Tânărul de 13 ani era din comuna bistrițeană Maieru. S-a simțit rău și a intrat în stop-cardiorespirator după un antrenament la fotbal. Echipajele SMURD nu au reușit să îl salveze.

Antrenorul elevului și colegii din echipa de fotbal au povestit ce s-a întâmplat.

„Am ținut un antrenament normal. Nu a dat niciodată semne de oboseală. Am oprit la 15-20 de minute pentru pauza de hidratare. După vreo 10 minute i s-a făcut rău. A spus să o sune pe mama lui. După aceea să sune la ambulanță și a intrat în stop”, a explicat antrenorul pentru postul de radio.

„Noi nu am crezut. Am crezut că face o glumă, după aceea a picat jos și ne-am speriat. Mulți colegi au spus că a băut energizant. Atunci când s-a întâmplat a băut trei (doze – n.r.)”, a povestit unul dintre colegii băiatului decedat.

Tragedia s-a produs miercuri seara, iar la caz au intervenit două echipaje SMURD, care l-au găsit pe băiat în stop cardiorespirator. Manevrele de resuscitare s-au dovedit fără succes, astfel că medicii au declarat decesul copilului. În cauză a fost dispusă şi necropsia, pentru a se stabili cauza exactă a morţii băiatului, potrivit Spot Media. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, pentru Agerpres.

Chiar săptămâna aceasta, vânzarea de energizante către minori a fost interzisă prin vot final în Camera Deputaților. Măsura vizează inclusiv automatele cu produse alimentare, dar şi oferirea „cu titlu gratuit” a energizantelor către minori, iar amenzile pot ajunge și la 30.000 de lei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.