fbpx

Directori de colegii din Iași: Notele de la simularea de Evaluare Națională sunt mulțumitoare

Doi directori de colegii din Iași se declară mulțumiți de notele de la simularea de Evaluare Națională obținute de elevii școlilor respective.

Rezultatele elevilor din fiecare școală în parte nu sunt publice. La nivel național, 57% dintre elevii care au susținut proba de matematică au luat note mai mici de 5. La aceeași probă, doar 2,7 dintre elevi au avut note peste 9. La proba de limba română, 7,3% dintre elevi au avut note între 9 și 9,99.

„Notele sunt în regulă, sunt foarte multe note între 9 și 9,90. Sunt suficient de multe note peste 8, dar știind ambițiile copiilor, cu siguranță va mai fi loc de creștere. Din perspectivă pedagogică și psihologică, consider că sunt esențiale discuțiile dintre profesor și elev, cu subiectul în față și cu raportul evaluării, pentru că se va vedea unde pierde copilul”, a declarat, pentru Ziarul de Iași, Camelia Gavrilă, directoarea Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași.

 

 „Am făcut o situație statistică la nivelul școlii, la nivelul fiecărei clase și am transmis rezultatele către profesorii diriginți și către profesorii de română și matematică. Profesorii diriginți anunță fiecare părinte în parte despre rezultatul copilului lor. Notele sunt mulțumitoare, dar sperăm să fie și mai frumoase la examenul din vară. Avem și o medie de 10”, a transmis către publicația citată Mihaela Pîrpîlă-Gotcu, directoarea Colegiului „Emil Racoviță” din același oraș.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.