fbpx

Dilema sindicalistului Marius Nistor în legătură cu vaccinul și masca: Am eu dreptul să stabilesc care dintre cele două tabere are dreptate?

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, se întreabă retoric, într-un mesaj public, dacă are dreptul să stabilească cine are dreptate: cei care au încredere în vaccin sau cei care îi neagă beneficiile, respectiv cei care susțin purtarea măștii ca măsură de protecție sanitară sau cei care o contestă.

Mesajul lui Marius Nistor, integral:

În ultima vreme, ni se reproșează că nu avem o poziție publică privind trecerea școlilor în online. Uite, părinții reacționează, elevii, la fel. Numai liderii sindicali tac. Oare de ce? 

Simplu. Pentru că suntem împărțiți în tabere sensibil egale, fiecare susținându-și punctul de vedere cu argumente „pertinente“, greu de combătut. Ce ni se cere de fapt? Să ne situăm de-o parte sau de cealalată.

Care parte?

A celor care vor să treacă în online sau a celor care vor să meargă la școală?

A celor care s-au vaccinat sau a celor care nu vor să se vaccineze?   A celor care vor testare sau a celor care o resping?

A celor care poartă mască sau a celor care nu acceptă purtarea ei?

Cum pot alege eu, ca lider al tuturor membrilor FSE „SPIRU HARET“?

Am eu dreptul să stabilesc care dintre cele două tabere are dreptate?  

Îmi pot permite eu să îi acuz pe cei care vor să stea acasă (de teamă) sau pe cei care vor la școală?

Acuzatori sunt o mulțime, dar oameni care să gândească rațional în spațiul public, din păcate, prea puţini. Nu cred că ar trebui să facem jocurile celor care se „hrănesc“ din scandaluri, dezbinări și acuzații.

Da, ne este teamă tuturor, pentru viețile noastre și ale celor apropiați nouă. Însă există un lucru care ar trebui sa ne unească: SPERANȚA – speranța că, prin responsabilitate și unitate, vom depăși acest moment de cumpănă.

Până acum, politicienii și așa-zișii lideri de opinie și-au permis să stabilească cine este bun și cine este rău. În trecut, eram bugetarii răi contra privaţilor buni, iar, acum, vaccinaţii contra nevaccinaţilor. Nu pot accepta așa ceva! Nimeni nu le-a dat acest drept. Chiar dacă unii dintre noi, din teamă, ajung să creadă în ce spun ei, eu susțin cu tărie că ar trebui să le demonstrăm că nu putem fi manipulați. Ar trebui să ne îndreptăm nemulțumirea nu împotriva celui de lângă noi, care în acest moment de cumpănă gândește altfel, ci împotriva lor, a celor care nu au făcut nimic o vară întreagă și au fost preocupați și sunt în continuare doar de lupta lor pentru putere. Vreau să ne „trezim“ cu toții din acest coșmar. Să ne uităm la cei de lângă noi. Să îi ascultăm și să-i înțelegem. Avem nevoie unii de alții. Singuri nu vom reuşi. Părinții sunt scindați. Elevii, la fel. Noi oare ce fel de exemplu vrem să le oferim? Alegeți ce vreți să fim: adevărați lideri de opinie – exemple pentru toți sau doar parte din marea masă a celor care pot fi manipulați și învrăjbiți.

Consider că a venit vremea ca politicienii să tacă! AJUNGE! E nevoie ca specialiștii să vină cu soluții. Fac apel, pe această cale, la epidemiologi, infecționiști, specialiști în sănătate publică și alți specialiști din domeniul medical să iasă public și să spună care este calea de urmat în situația în care ne aflăm.

Marius Ovidiu Nistor

Președinte

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.