fbpx

Decizie în Parlament: Elevii vor face educație sexuală în școli doar cu acordul părinților

Elevii vor îmvăța noțiuni de educație sexuală în școli, însă materia va purta numele de “Educație pentru Sănătate” și va fi predată doar de la clasa a VIII-a, cu acordul părinților. Legea merge la promulgare, anunță platforma Biziday.

Camera Deputaților a adoptat proiectul în calitate de for decizional. Pentru ca elevii de clasa a VIII-a să facă Educație pentru sănătate la școală, va fi nevoie de acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali.

Inițial, această lege a fost adoptată de către legislativ în iunie 2020, însă președintele Iohannis a retrimis-o spre reexaminare în luna noiembrie 2020. Șeful statului argumenta atunci că ”forma actuală a generat numeroase critici din partea experților în educație și a ONG-urilor”. În forma de atunci, cursurile erau cunoscute ca ”Educație Sanitară”, iar studierea materiei nu era limitată doar la nivel de clasa a VIII-a.

Astfel, Curtea Constituțională a decis că predarea educației sexuale în școli se va face doar cu acordul scris al părinților, în urma sesizării depuse de Klaus Iohannis. Ulterior, președintele a retrimis legea în Parlament, spre reexaminare. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins cererea de reexaminare şi, în şedinţa din 22 iunie 2021, a adoptat-o fără nicio modificare cerută de președinte.

A urmat apoi o serie de dezbateri în Parlament și în comisiile de specialitate ale legislativului.

Legea adoptată astăzi este trimisă din nou la promulgare, iar președinte Iohannis nu mai poate de această dată să o întoarcă în Parlament.

1 comment

  1. Ionut spune:

    Daca și matematică sau fizică s-ar face doar cu acordul părinților, ce haos ar mai fi. Așa și cu asta!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.