fbpx

BAC 2022: 97,1% prezență și 38 de eliminări pentru fraudă la proba obligatorie a profilului

Rata de participare la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului naţional de Bacalaureat sesiunea iunie – iulie, care s-a desfăşurat marţi, a fost de 97,1%.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, nu s-au prezentat 3.472 de candidaţi, iar 38 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia din urmă nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele şi baremul de evaluare au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, conform procedurii, la ora 15,00.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului şi a specializării: număr de candidaţi înscrişi – 119.828) va avea loc miercuri, iar ultima probă din această sesiune, cea la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale, este programată joi.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), rezultatele vor fi publicate cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în intervalul 20 – 23 iunie, între orele 8,00 – 16,00.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.