fbpx

Deca: Vom putea finanța activități specifice programului Săptămâna Verde

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat, astăzi, că ministerul va putea finanța activități dedicate programului Săptămâna Verde, în anul școlar următor.

Finanțările vor putea fi accesate printr-un parteneriat cu Administrația Fondului de Mediu, a precizat Deca.

„Activitățile din cadrul programului național „Săptămâna verde” vor putea varia mai mult decât în anul școlar trecut!

Pe lângă platforma dedicată acestui program, saptamanaverde.edu.ro, pentru a susține școlile, cu sprijinul Administrației Fondului pentru Mediu, vom putea finanța activități specifice programului, oferind, astfel, copiilor mai multe oportunități de învățare”, a transmis Deca.

„Identificarea modalității de finanțare a activităților din cadrul programului național „Săptămâna verde” a fost una dintre temele de discuție din cadrul întâlnirii pe care am avut-o, astăzi, cu Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, Alexandra Bocse, Consilier de Stat, Administrația Prezidențială, alături de Secretarul de Stat din Ministerul Educației, Sorin Ion.

Am discutat și despre dezvoltarea, în unitățile de învățământ conexe, palate și cluburi ale copiilor, a cercurilor pe teme de educație pentru mediu, despre extinderea programului de tip Ranger Junior, micii exploratori ai naturii, în toate parcurile naturale, și despre posibilitatea creării unui program pentru instalarea de panouri fotovoltaice în școli.

Am convingerea că este necesar să ne învățăm copiii să aibă grijă de mediul în care trăiesc. Consecințele comportamentelor noastre sunt tot mai vizibile, iar educația pentru mediu este o necesitate”, a adăugat ministrul Educației.

Activități săptămâna verde

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.