fbpx

Grădiniță cu facilități pentru copiii cu deficiențe de vedere și cu grădină senzorială, la Brașov

foto: Primăria Brașov

Primăria Brașov a anunțat că va construi prima grădiniță cu grădină botanică și grădină senzorială. Unitatea de învățământ, care va fi ridicată în cartierul Tractorul, va avea facilități pentru copiii cu deficiențe de vedere.

Noua grădiniță va fi una dintre cele mai mari din oraș, cu 240 de locuri, și va avea marcaje tactile de ghidare, indicatoare scrise în limbaj Braille, iar trecerile dintr-o încăpere în alta vor fi fără prag.

Primăria Brașov a lansat licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor de construcție pentru prima grădiniță care îi va ajuta pe cei mici să cunoască mult mai bine natura, fiind dotată cu o grădină botanică și una senzorială. Grădinița face parte din campusul preșcolar amenajat pe trenul fostului depou de tramvaie, alături de o creșă.

Grădinița va avea program prelungit, iar fiecare grupă va fi de circa 18-20 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.

Din punct de vedere structural, investiția este compusă din:

– corp de clădire pe demisol parțial, parter și etaj;

– bucătărie și spațiu pentru luat masa;

– loc de joacă;

– teren de sport descoperit;

– amenajări peisagistice ce constau în grădină botanică ( jardiniere/bacuri speciale din lemn de diferite dimensiuni, în vederea multiplicării materialului dendro-floricol) și grădină senzorială (alei din diferite tipuri de materiale: pietriș, coajă de copac, lemn în diferite forme susținute conceptual de diferite plante perene, pentru a stimula simțurile tactile ale utilizatorilor);

– spații verzi și alei pietonale.

Conform caietului de sarcini, termenul maxim pentru etapa de proiectare este de 6 luni, iar execuția lucrărilor poate fi realizată în 18 luni. Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și construire a acestei grădinițe este de 16.028.747,56 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.