fbpx

Deca: Anul acesta şcolar am avut peste 700.000 de burse sociale. Este un record

Ministra Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, joi, că în acest an şcolar se poate vorbi despre o extindere fără precedent a programelor cheie care asigură accesul copiilor fără posibilităţi la şcoală, cum ar fi cele peste 700.000 de burse sociale şi programul naţional „Masă sănătoasă”.

„Este clar că abandonul şcolar şi readucerea la şcoală şi menţinerea în şcoală a mamelor minore nu poate fi doar misiunea Ministerului Educaţiei, dar avem cu siguranţă un rol important în creşterea echităţii şi incluziunii sistemului educaţional. (…) Ministerul Educaţiei intervine prin ajutor direct. Anul acesta şcolar am avut peste 700.000 de burse sociale, numărul este unul record, sunt peste 700.000 pe toate criteriile care ţin de nivelul familial, financiar, de condiţie medicală, familii mono-parentale, familii beneficiare de ajutorul social şi aşa mai depart. Mai mult decât atât, vorbim despre o extindere fără precedent a programelor cheie care, ne spun directorii de şcoli, asigură accesul copiilor fără posibilităţi la şcoală”, a declarat Ligia Deca, citată de AGERPRES.

Ea a subliniat că „Masă sănătoasă” este cel mai mare program pe această temă pe care România l-a avut vreodată şi că ţinta sa este includerea unui număr de 1 milion de copii.

Ligia Deca a făcut aceste declarații îîn cadrul dezbaterii publice „Pactul Pentru Tineri”, organizată la Târgu Mureş de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF),

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.