fbpx

OFICIAL Părinții sunt cei care decid dacă elevii din anii terminali revin în școli. Copiii cu temperatura de peste 37 de grade nu au voie la cursuri

Părinții sunt cei care decid dacă elevii din anii terminali revin în școli pentru pregătirea examenelor. Monitorul Oficial a publicat, în această seară, Ordinul comun al ministrului Educației și Sănătății prin care sunt stabilite măsurile ce vor fi luate pe perioada desfășurării cursurilor de pregătire.

Potrivit documentului, participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinții acestora după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau a membrilor familiilor acestora (persoane care suferă de afecțiuni cronice sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani).

Elevii pentru care părinții decid că e mai bine să nu revină la școală vor beneficia de o formă de pregătire alternativă (online sau prin asigurarea de resurse educaționale).

Ordinul mai prevede că  la intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37 grade Celsius) de către cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților.În situația în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învățământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului și conduitei de tratament.

La intrarea în unitatea de învățământ vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc)

În toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-CoV -2.

oficial