fbpx

Cum arată recreația unor elevi din Franța: careuri de izolare desenate cu creta, pentru a respecta distanța

Franța a decis reînceperea cursurilor în școlile primare, din 11 mai. Măsurile luate pentru siguranța copiilor compun, însă un tablou inedit: în recreație, copiii dintr-o școală sunt ținuți la distanță cu ajutorul unor careuri desenate cu creta, iar în interior, profesorii poartă măști de protecție, iar spațiile dintre bănci au fost mărite.

Imaginile au fost publicate de Lionel Top, jurnalist la postul de temeviziune BFMTV, pe contul său de Twitter.

”Pentru a respecta distanța și, în același timp pentru a putea să profite de recreație, echipa pedagogică a desenat careuri pentru cei mai mici dintre școlari. Copiii se joacă, dansează, sar și râd împreună, însă doar în aceste careuri. Din ce am văzut, ei nu le percep ca pe o pedeapsă”, povestește jurnalistul.

 

CONTEXT

Pe data de 11 mai, școlile din Franța au fost redeschise, odată cu ridicarea carantinei generale. Elevii au fost, însă, reorganizați în clase de maximum 15 persoane, pentru a reduce riscul de infectare, a anunțat ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer. În plus, ciclurile de învățământ vor relua cursurile progresiv, începând cu clasele primare.

Blanquer a afirmat, în cadrul unei audieri parlamentar, că, deși numărul de elevi din clasele de ciclu primar și secundar ar putea să fie diferit, nicio clasă nu va avea mai mult de 15 elevi.

Franța este una dintre țările cele mai afectate de COVID-19. Până în prezent, în această țară au fost înregistrate peste 27.000 de decese.

Pe 3 aprilie, Franța a decis ca, pentru prima dată în istoria sa, să anuleze examenul de bacalaureat, a anunțat Washington Post. Decizia, motivată de situația epidemiologică, a  fost anunțată de ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer.

Elevii care se pregăteau să susțină examenul de Bacalaureat vor primi o notă finală bazată pe evaluările din timpul anului școlar. Este posibil ca evaluările să cuprindă și notele pe care elevii urmeazăî să le obțină, în cazul în care perioada de carantină se va termina și școlile vor fi redeschise.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.