fbpx

Daniel Funeriu: S-a ajuns aici și pentru că am avut o liotă de miniștri incompetenți

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, afirmă că unul dintre motivele pentru situația actuală din școlile românești este că mulți dintre cei care au avut portofoliul au fost miniștri incompetenți.

”Legea 1 din 2011 a fost pur și simplu măcelărită. Acest lucru este primul element, pentru că acolo erau prevederi foarte clare legate de exigență și de formarea profesorilor care nu s-au respectat niciodată. Al doilea motiv pentru care s-a ajuns aici este pentru că am avut o liotă de miniștri incompetenți”, a declarat Funeriu la B1Tv.

”Ceea ce se întâmplă la clasă este oglinda societății. În societatea românească, educația, învățarea nu au fost valorizate. Societatea noastră ar trebui să facă din educație o dinamică societală. Înseamnă că de când se naște un copil i se inoculează și vede în jurul lui faptul că educația, de a fi educat, de a avea un comportament adecvat îl duce mai sus în societate, este un ascensor social. Vedem că fenomenele care s-au întâmplat în ultimii ani, inclusiv ceea ce vedem în lumea politică, această răsturnare a piramidei valorilor în societatea românească, copiii nu văd acest lucru. Degeaba le spun profesorii la clasă un anumit lucru dacă ei nu văd în societate acel lucru. Să restrângi discuția doar la profesor, doar la un copil care a avut probleme este o pistă total greșită”, a mai spus fostul ministru.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.