fbpx

Daniel Funeriu: Să punem și problema noului tip de atitudini pe care le au părinții față de școală și profesori

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, publică, pe pagina sa de Facebook, o scrisoare despre care afirmă că a primit-o de la o învățătoare. În mesaj, învățătoarea îi critică, la modul general, pe părinții elevilor, afirmând că ”au o atitudine, prin care consideră faptul că au doar drepturi și nu responsabilități”.

Funeriu susține mesajul cadrului didactic. ” Cred că e momentul să nu ne mai ascundem după deget şi, pe lângă reala problemă a calității profesorilor, să punem şi problema noului tip de atitudini pe care le au părinții față de şcoală şi profesori”, spune fostul ministru.

Postarea lui Daniel Funeriu, integral:

Am primit următorul mesaj de la o învățătoare despre care am o impresie excepțională. Cred că e momentul să nu ne mai ascundem după deget şi, pe lângă reala problemă a calității profesorilor, să punem şi problema noului tip de atitudini pe care le au părinții față de școală şi profesori.

„Bună ziua!
Asa este, părinții au o atitudine, prin care consideră faptul că au doar drepturi și nu responsabilități. De multe ori, în primul an de școală, părinții sunt sceptici în legătură cu sistemul, cu personalul (cadrul didactic), apoi, în timp se mai domolesc, văzând că profesorul își face treaba. Acestă agresivitate, am observat la generațiile trecute, revine în clasele superioare, când părinții cer drepturi pentru note, chiar daca copilul nu merită, doar sa nu-i fie stricată media sau tin partea unui comportament neadecvat, jignitor, al copilului sau. Într-adevăr, nu se compară cu atitudinea părinților de pe vremuri, când ascundeam multe lucruri care ni se întâmplau la școală, de teama acestora, deoarece tot noi eram cei pedepsiți sau certați.

Cu părere de rău, profesorii sunt cam expuși acestei agresivități și apărarea lor, acolo unde este cazul, de multe ori este deficitară.

Părinții cad în capcana agresivității fățișe, care se desfăşoară pe toate canalele, împotriva instituțiilor serioase ale statului, din păcate.”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.