fbpx

Daniel Breaz, după o lună la MEN și la două luni de la dispariția Alexandrei: ”Nu cunosc situația de la Caracal”

La o lună după ce a preluat ca interimar portofoliul Educației și după aproape două luni de la dispariția Alexandrei Măceșanu, ministerul Daniel Breaz susține că nu cunoaște situația transportului pentru elevi din Caracal. Invitat la Digi 24 și întrebat de moderatorul Cosmin Prelipceanu despre condițiile în care elevii din Caracal și din împrejurimile orașului ajung la școală, Breaz a răspuns: ”Nu cunosc situația exactă vizavi de ce se întâmplă în Caracal și în suburbiile acestui oraș. Cei care trebuie să rezolve situația sunt autoritățile locale.”

Breaz a precizat că este la curent cu situația din județul Alba, circumscripția în care a fost ales parlamentar: ”În Alba sunt anumite asociații între municipii și comune și s-a rezolvat transportul în comun. Am sugerat Asociației Transportatorilor să creeze linii speciale doar pentru elevi.”

Cosmin Prelipceanua  intervenit cu o observație: ”Jurnaliștii noștri au fost astăzi la Caracal și în satele din jur și au fost șocați să aflăm că elevii încă folosesc mașinile de ocazie. Ne-am gândit că poate dacă toată țara se uită acum la Caracal, poate lucrurile se întâmplă altfel.”

Răspunsul lui Daniel Breaz: ”Situația semnalată de dumneavoastră mă îngrijorează și pe mine. Nu este în portofoliul ministerului Educației acest lucru.

 O să discut cu autoritățile locale. O să studiez acest subiect, o să mă informez de la autoritățile locale.”
Daniel Breaz a devenit ministru interimar al Educației pe data de 3 august.
Cazul Alexandrei Măceșanu a devenit public la sfârșitul lunii iulie.

În luna august, Federația Elevilor din România a solicitat Guvernului să ia măsuri de urgență pentru remedierea situației transportului, având în vedere tragedia petrecută la Caracal. Elevii din mediul rural din România sunt nevoiți să călătorească la ocazie, deoarece transportatorii nu practică toate traseele și nu opresc în unele localități, afirma FER, într-un comunicat de presă. 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *