Daniel Florea nu mai cumpără telefoane pentru elevii din sector, ci tablete: ”Vom fi nevoiți să alocăm mai multe fonduri”

Primarul Daniel Florea afirmă, într-o postare pe Facebook, că jumătate din elevii aflați în Sectorul 5 au făcut cerere să primească tablete gratuite de la Primărie. 

”- Din 2 aprilie, când am început demersurile în vederea realizării acestui proiect am întâmpinat diverse piedici;
– pe 23 aprilie am urcat licitația pentru a putea cumpăra tablete și telefoane inteligente;
– astăzi, pe 7 mai, licitația este în așteptare la ANAP și încă nu am primit acceptul de a o publica pentru a se depune ofertele;
– până în prezent există 16426 de cereri pentru tablete”, afirmă Florea.

El  anunță și modificări ale programului:

”Vom modifica hotărârea, vom anula licitația și în loc de telefoane vom cumpăra tablete pentru copii, pentru care vom fi nevoiți să alocăm mai multe fonduri;”

CONTEXT

În urmă cu două săptămâni, reședintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Ciprian Ciucu (PNL) a dezvăluit că primarul Sectorului 5, Daniel Florea, pregăteșt o achiziție publică de amploare: telefoane de 300 de lei tuturor celor cca. 33.000 de elevi si tablete de 1500 de lei celor cca. 3.000 de cadre didactice.

Ciucu afirmă că achiziția s va face fără o analiză a necesităților reale și fără ca dispozitivele să aibă instalate softuri pentru e-learning.

Postarea lui Ciprian Ciucu:

”Daniel Florea, primarul de la S5, trebuie legat. Ori că e nebun și iresponsabil, ,ori că e corupt. Pentru că atât de prost nu ai cum să fii.

#DF vrea să ia telefoane de 300 de lei tuturor celor cca. 30.000 de elevi si tablete de 1500 de lei celor cca. 3.000 de cadre didactice.

Ceasurile cumparate anul trecut sunt deja nefuncționale.

Justificarea care acoperă schema? e-learning.

Aplicatie? Inexistenta. Curriculum adaptat la telefon? Nu există. Analiză de nevoi, dat fiind că multi copii din anumite scoli au deja smartphonuri de sute de euro? Noup! Studiu de impact… Nu, doar mult bullshit. Si o afacere banoasa, o masura inutilă si o incercare de mituire a profesorilor din Sectorul 5.

Dați mai departe, poate il opim pe nebun. A favut si in trecut prostii si mai mari. Poate acum îl oprim…

PSDistii, toți acești primari, parcă sunt făcuți de aceeași mamă. O soră cu șase frați pusi pe prăduit.”