fbpx

Cursuri de educație sexuală cu Miruna Pătrașcu, organizate de Planeta Științei

Dacă aveți un copil cu vârsta între 9 și 11 ani și doriți să primească informații corecte de la un specialist în domeniul educației sexuală, Planeta Științei și Miruna Pătrașcu vă oferă ocazia perfectă. Informații complete găsiți aici.

Iată prezentarea evenimentului, așa cum o anunță organizatorii:

Organizația mondială a sănătății, UNICEF-ul și UNESCO recomandă începerea educatei sexuale la vârstă de 5 ani de zile. (Aveți aici subiectele și abordările dacă vă doriți să le consultați https://en.unesco.org/news/urges-comprehensive-approach-sexuality-education). Scopul acestei recomandări este ca copiii noștri să fie puși în temă cu ce li se întâmplă până la vârstă de 8 ani de zile, când hormonii de creștere încep să aducă le modificări corpului și modalităților de gândire și simțire.

Educație sexuală la vârstă de 5 ani de zile înseamnă să știi denumirile corecte ale organelor sexuale (pentru a putea vorbi despre ceea ce ți se întâmplă și despre curiozitățile tale) și să știe ce modificări și de ce aduce pubertatea.

Acest curs este adresat copiilor de 9 – 11 ani.

Își propune să abordeze de o modalitate prietenoasă, interactivă și tolerantă:
* structura și denumirile științifice ale organelor sexuale – pentru a crea un limbaj necesar comunicării preocupărilor ce vor apărea
* schimbările de la pubertate – fizice și emoționale
* importanță căutării surselor informate pentru curiozitățile tale (filmele porno nu sunt unele dintre ele).

Știați că:
* tinerii cu educație sexuală sunt mai puțin expuși abuzurilor la orice vârstă
* tinerii cu educație sexuală sunt mai conștienți de ceea ce li se întâmplă în adolescență și, în consecință, sunt mai putit anxioși, reușesc să se concentreze mai ușor la școală și
*își încep viață sexuală mai târziu (și-au satisfăcut o parte din curiozități altfel)
______________________________________________________

Detalii administrative:

Cost curs: 200 lei pentru tânăr pentru cele 4 sesiuni

Datele:

Sâmbătă 16, 23 februarie , 2 si 9 martie 11.oo – 13.oo

Pentru aceia dintre dvs care doresc să mă cunoască înainte ne vedem miercuri 13 februarie ora 19.00 – 21.00 – costul acestei sesiuni este de 50 lei.

Locaţia: Planeta Ştiinţei, Str Siriului nr 42-46, sector 1 Bucureşti. În apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu şi a Mall Promenada

Înscrieri: pentru înscrieri va rugăm să completaţi formularul https://goo.gl/forms/6PiR3n1tNmdZHHA23

Informaţii suplimentare: Miruna Pătraşcu – [email protected]

Trainerul dvs este Miruna Patrascu – 9 ani experiență în training de comunicare, parenting și 2 ani experiență în educație sexuală.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.