fbpx

Cum se demonstrează performanța profesorilor?

Performanța profesorilor

De Nicolas- Christian Tănase, profesor

Breaking News!
Profesorii vor fi plătiți în funcție de performanţă! Cel puțin așa a declarat Marcel Ciolacu, premierul României, la începutul şedinţei de Guvern: „Orice cheltuială trebuie însoţită şi de o reformă şi să aibă ca rezultat performanţă. Nu ne putem aştepta că doar mărind salariile să se întâmple o minune, pentru că nu se va întâmpla nici de această dată nimic. Aşadar, trebuie introduse criterii de performanţă în funcţie de care salariile vor creşte”,

Este foarte bine că se vor introduce criterii de performanță. Întrebarea mea este cum se demonstrează performanța? Dacă se vor număra copiii olimpici, mai întâi trebuie realizate condițiile pentru ca aceștia să poată învăța! De exemplu, un elev care vrea să participe la Olimpiada de Chimie, trebuie să facă experimente, căci are și o astfel de probă practică. Știți câte laboratoare sunt transformate în săli de clasă pentru că spațiile sunt insuficiente? Ghici ce? Se învață și în două-trei schimburi! 🙂

Pe de altă parte, trebuie să se definească „performanța profesorilor”. Căci performanţă înseamnă să aduci și un copil de la 5 la 7, cum performanţă înseamnă să aduci un copil de la 8 la 10 sau să îl ajuți să participe la o competiție. Iar exemplele pot continua!

ChatGPT este de părere că „Performanța unui profesor se referă la abilitatea acestuia de a furniza o educație eficientă și de a influența în mod pozitiv progresul și înțelegerea elevilor săi. Ea poate fi evaluată prin rezultatele academice ale elevilor, feedback-ul acestora, metodele de predare folosite și contribuția generală la dezvoltarea lor educațională și personală”. Haideți să facem performanţă acolo unde, în ❤️ Bucureștiului scriem cu creta pe tablă, iar pentru videoproiector trebuie să vezi ca nu cumva să aibă nevoie un alt profesor de el „pentru a face performanţă”.

Pe de altă parte, performanţă mai poate înseamna să combați absenteismul, nu?

Dar, așa cum suntem obișnuiți, probabil va trebui să demonstram cu un biblioraft cum am făcut performanţă în sala de clasă. Dacă acum profesorii își strâng adeverințe și diplome pentru orice fac, pentru că trebuie la dosar, nu e o problemă să completeze foi, chestionare, să mai adune niște hârtii pentru a demonstra că fac performanţă, nu?
#ConditiipentruPerformanta

1 comment

  1. Ana spune:

    Performanta va fi măsurată tot de directori și inspectori care au favoriții lor? Vai de noi?

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.