fbpx

Cum le explică profesorii din SUA elevilor violențele de la Capitoliu

Profesorii din SUA se străduiesc să îi ajute pe elevii lor să înțeleagă ce s-a întâmplat, în urmă cu câteva zile, la Capitoliu, când sute de protestatari pro-Trump au provocat incidente violente, relatează Associated Press.

Un profesor din Alabama a prezentat fotografii ale insurecției de la Capitoliul SUA fără comentarii și a cerut elevilor să scrie poezii în care să își exprime gândurile. Un cadru didactic din Minnesota a făcut comparații cu protestele care au urmat uciderii lui George Floyd. Un profesor de cultură civică din Connecticut i-a îndemnat pe studenții săi să lucreze pentru a face țara mai bună.

Profesorii de studii sociale la nivel național au pregătit planuri de lecții săptămâna aceasta pentru a-i ajuta pe tineri să înțeleagă scenele asediului violent din Washington, provocat de către susținătorii președintelui Donald Trump.

Abordările au fost variate, unele cadre didactice abținându-se să realizeze comparații cu evenimente istorice, dat fiind că incidentele de la Capitoliu sunt foarte recente.

Toți educatorii au vorbit, însă, despre eforturile de a asculta temerile și preocupările elevilor și de a le insufla un sentiment de speranță, într-un an școlar modelat de preocupări în legătură cu nedreptatea rasială, pandemia de coronavirus și constrângerile determinate de învățarea la distanță.

„În aproape fiecare dintre clasele mele, elevii au adus în discuție incidentele de la Capitoliu chiar înainte să fac eu asta”, a spus Karley Reising, profesoară de studii sociale la liceul Robert E. Fitch din Groton, Connecticut.

Ea, dar și alți profesori au spus că au încercat să se concentreze asupra importanței implicării sociale și să diminueze sentimentul că violența este sfârșitul inevitabil al diviziunii politice.

„Aceasta a fost una dintre cele mai importante zile ca profesor, nici măcar doar ca profesor de istorie”, a spus Michael Neagle, după ce și-a încheiat ora cu elevii săi de la liceul Lowell din Massachusetts, a doua zi după asediu. „Nu vrem ca acești copii să devină dezinteresați și să spună <Ei bine, așa este. Nimeni nu se înțelege. Asta este politica>. Apatia electorală este atât de periculoasă”, a explicat profesorul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.