fbpx

ULTIMA ORĂ Guvernul refuză cererile sindicatelor: fără creșteri de salarii în acest an

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că Executivul își păstrează propunerea inițială făcută sindicatelor: fără creșteri de salarii în acest an.

Declarația purtătorului de cuvânt vine după ce reprezentanții sindicatelor au solicitat explicit, astăzi, o creștere cu 25% a salariilor în tot sectorul de învățământ.

Dan Cărbunaru a avansat o posibilă mărire a salariilor cu 9% pentru personalul nedidactic.

„Decizia Coaliției de Guvernare care va fi implementată mâine dimineață vizează închiderea ridicării la nivel maxim pentru veniturile personalului nedidactic a anexei 8 din Legea 153/2017, o măsură care vizează 55000 de oamenii – 9% crestere”, a spus purtătorul de cuvânt al Cabinetului Ciucă.

Mai mult, Cărbunaru a declarat că Guvernul menține oferta caracterizată de sindicate drept ”umilitoare”: vouchere de 2500 de lei, în două tranșe, pentru cariera didactică.

Sindicaliștii din învățământ au solicitat creșterea salariului cu 25%, astăzi, la întâlnirea de la Guvern, „nu vouchere”. Profesorii vor protesta la Cotroceni, marți, dacă politicienii nu calculează rapid pentru ca cererile să le fie îndeplinite.

Sindicaliștii au declarat în urma negocierilor de joi că au solicitat și un act normativ care să garanțeze că salariul unui debutant va fi cât salariul mediu brut pe economie și că grila se va construi ținând cont de acest lucru.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.