fbpx

Cornel Micu, tânărul român premiat de Regina Elisabeta a II-a pentru rezultatele academice excelente

Sursă imagine: Eastern Daily Press

Cornel Micu, un tânăr român în vârstă de 20 de ani care studiază în Marea Britanie, a fost premiat de Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a. Distincția a fost ofertă pentru rezultate academice excepționale. Ceremonia a avut loc la Palatul Sandringham și este consemnată în evidența activităților Familiei Regale britanice.

Potrivit publicației britanice Eastern Daily Press, Cornel Micu a fost însoțit la ceremonie de membrii familiei sale, care au fost foarte emoționați să o întâlnească pe Regină.

Tânărul originar din România a studiat o perioadă în Italia, iar ulterior s-a mutat la Londra, unde studiază informatica.

Într-o declarație acordată ziarului Gazeta de Sud, el descrie sistemul de învățământ britanic: ”Liceul are două etape. În primii trei ani, se studiază mai multe materii. Numărul disciplinelor de studiu variază în funcţie de şcoală şi de specializare. Eu am studiat 11 discipline. La sfârşitul celor trei ani, se susţin examene şi se aplică pentru etapa următoare, numită Sixth Form, care durează doi ani. La Sixth Form, cursantul studiază trei-patru materii, dar aprofundat. Două dintre ele sunt obligatorii, în cazul meu au fost matematica şi matematica avansată. Am mai avut de ales alte două discipline, şi am optat pentru italiană şi informatică. ”

„În sistemul educaţional din Anglia nu se dau teme. Este responsabilitatea studentului să lucreze. În primii trei ani, elevii dau teste, dar nu sunt scoşi la tablă. În ultimii doi ani, nu se mai dau teste şi note. Se susţin examene de absolvire, iar notele contează pentru a obţine locul la facultate. Au fost însă peste 30 de ore de examen. De exemplu, la italiană am susţinut două examene scrise, fiecare cu o durată de două ore şi jumătate, la informatică – două examene tot de câte două ore şi jumătate. La matematică au fost mai multe examene. Au fost 12 capitole şi am dat examen din fiecare capitol. Nu am făcut pregătire suplimentară cu profesori“, a mai spus Cornel Micu.