fbpx

Copilul meu nu e ”de 10”

de Andreea Ionescu, fondatoare a Grupului Civic ”Părinții cer schimbare”  copilul meu

Copilul meu nu e „de 10”. Ar spune unii…

Nu știu ce înseamnă exact să fii „de 10”. Știu că mai ia și 10, dar a luat și un 4 când nu a învățat o lecție (că am fost tot weekendul plecați să învățăm lucruri minunate).

Nu e de 10, dar scrie coduri la 12 ani (învață singur), când unii copii „de 10” abia găsesc literele pe tastatură.

Are 9 și la TIC. Căci așa a considerat doamna, că dacă nu e „de 10”, poate să îi dea și ea 9 la TIC, deși doamna nu are competențe digitale la nivelul copilului. Nici eu nu mai am.

Nu e „copil de 10”, dar e mai înțelept că mulți adulți. Are cunoștințe de psihologie, de multe ori mă pune în încurcătură cu replicile și întrebările.

Nu e „copil de 10”, dar e curios, încă întreabă mult și vrea să afle de toate, e creativ,e curajos- deschis să încerce orice, mai puțîn mâncăruri noi.  Are un bun simt, rar întâlnit, născut din empatie și psihologie, nu din religie.

Nu e un copil „de 10” pentru că în scurtul timp cât a fost pe acest pământ a făcut de toate. Are parte de tot felul de experiențe. Eu, maică-sa, și îmi asum că se poate să fi greșit, nu l-am dat la meditații și la 7 cursuri, ci am petrecut timp cu el.

Nu e un „copil de 10”, dar cu siguranță e copilul pe care îl merit și pe care sunt foarte mândră să îl am.

Sunt mândră, foarte mândră.

Și merită să aibă parte de o educație de cea mai bună calitate.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.