fbpx

Academia ”Gheorghe Hagi” și Educație Privată, parteneriat pentru un viitor orientat către sport, fairplay și mentalitate de învingători

Sensul fundamental al educației este de a le oferi copiilor șansa de a-și împlini potențialul și talentul pentru a-și vedea îndeplinite visurile. Dincolo de componenta academică esențială, educația înseamnă descoperirea  drumului drept și sănătos către o viață frumoasă. Academia Gheorghe Hagi

Împărtășim aceleași valori și credem că, împreună, avem o posibilitate mai bună de a le amplifica și de a le transmite către societate. Academia ”Gheorghe Hagi” și Educație Privată vor colabora, începând din luna iunie, pentru a le oferi părinților și copiilor cele mai relevante exemple și cele mai corecte  informații despre felul în care sportul poate fi un factor important în procesul educativ.

Pentru noi, sportul este mai mult decât o activitate fizică indispensabilă unei vieți sănătoase sau un domeniu în care Academia ”Gheorghe Hagi” a produs excelență și performanțe recunoscute. Sportul aduce în viața fiecărui copil o mentalitate care îi va folosi o viață întreagă, pentru că în ea se regăsesc valori esențiale: fairplay, capacitatea de a-și orienta eforturile către mize importante, rezistență psihică, spirit de echipă. Toate acestea produc efecte nu doar în activitatea sportivă însăși, ci în fiecare componentă a existenței și, în cele din urmă, în întreaga societate.

Parteneriatul dintre Academia ”Gheorghe Hagi” și Educație Privată le va oferi celor interesați ocazia de a afla cum îi pot ajuta pe copii să își dezvolte aceste calități, cum îi pot educa astfel încât să îmbine educația școlară cu performanța sau rutina sportivă și de a descoperi cum au reușit legende ale sportului din mai multe generații să își atingă potențialul maxim. 

“Academia Gheorghe Hagi a pornit ca un vis puternic, centrat pe educație și sport, având ca principale obiective inițierea, formarea, dezvoltarea, pregătirea copiilor şi juniorilor pentru performanță la cel mai înalt nivel, atât pe plan național, cât și internațional. Totodată, intenția noastră este de a realiza acțiuni îndreptate către comunitate, îmbunătățirea vieții copiilor prin fotbal și promovarea sportului ca un mod de viață sănătos.

Academia Gheorghe Hagi este un proiect social ce presupune inițierea, formarea, dezvoltarea și pregătirea copiilor şi juniorilor pentru performanță la cel mai înalt nivel, atât pe plan național, cât și internațional. Totodată, alte obiective ale Academiei sunt realizarea de acțiuni îndreptate către comunitate, îmbunătățirea vieții copiilor prin fotbal.

După 10 ani de creștere, proiectul trece la o nouă etapă de dezvoltare, extinzându-și capacitatea și îmbunătățind metodele de operare”, spune Gheorghe Hagi

 

Legendarul sportiv mai afirmă că  „Antrenamentul este în primul rând o formă de educație, iar ambiția și determinarea nu au vârstă”

Despre Academia ”Gheorghe Hagi”

Academia ‘Gheorghe Hagi’ este cel mai mare proiect al fotbalului românesc. Aceasta a luat naștere în 2009, a fost modelată pe baza filosofiei academiilor Ajax Amsterdam și Barcelona și a devenit pepiniera principală a loturilor naționalei noastre. 

Academia ‘Gheorghe Hagi’ vizează inițierea, formarea, dezvoltarea și pregătirea juniorilor pentru performanța la cel mai înalt nivel, atât pe plan național, cât și internațional. Totodată, aceasta creează campionii de astăzi și de mâine dezvoltând caractere puternice și punând în balanță excelența sportivă și performanța academică. Pentru că reprezintă mai mult decât un proiect sportiv, Academia ‘Gheorghe Hagi’ acordă o importanță deosebită educației, copiii și tinerii angrenați în proiect beneficiind de un mediu sănătos, în care se bucură de toate pârghiile necesare dezvoltării și modelării laturii umane: disciplină, politețe, organizare, socializare și lucru în echipă.

În cadrul Academiei sunt aproximativ 250 de sportivi, împărțiți pe 13 categorii de vârstă, de la 6 la 19 ani. Componenții echipelor de 6 – 12 ani provin cu preponderență din județul Constanța. Începând cu vârsta de 13 ani, fotbaliștii sunt recrutați din întreaga țară, iar cei 66 de sportivi ai categoriilor 13 – 19 ani fac parte dintr-un proiect unic în România, în care aceștia se află într-un regim comun complet, cu cazare, masă, școală și antrenamente. 

 

Despre Educație Privată

EducatiePrivată.ro este un portal  care depășește 400.000 de vizitatori unici, lunar.

„Ne adresăm tuturor celor care vor să discute deschis despre problemele din educația românească și despre ce soluții avem. Ne adresăm celor care înțeleg că, pentru a schimba educația, trebuie să acceptăm că și noi trebuie să ne schimbăm mentalitatea. Educație Privată susține antreprenoriatul și bunele practici introduse de școlile private. În același timp, apreciem și promovăm tot ce înseamnă act educațional de calitate în învățământul public “, explică Oana Dobre-Dimofte, Partener și Director Editorial.

Fondatorii platformei EducatiePrivata.ro sunt jurnalista Oana Dimofte și Dan Dimofte, specialist în marketing și comunicare, cu background de radio și televiziune.

Pe site, citit atât de părinți cât și de profesori și elevi, scriu nume cunoscute în domeniu, printre care Marcel Bartic, Marian Staș, Corina Popa, Toma Pătrașcu, Miruna Pătrașcu, Alexandra Bărbulescu, precum și mulți profesori și manageri din învățământul public și privat.