fbpx

Copiii ai căror tați citesc și se joacă cu ei au rezultate mai bune în școala primară – studiu

sursă foto: Freeepik

Copiii ai căror tați citesc și se joacă cu ei beneficiază de o creștere „mică, dar semnificativă” a nivelului educațional în școala primară, arată un studiu realizat de Universitatea din Leeds.

Conform studiului citat de The Guardian, doar 10 minute pe zi ar putea face diferența.

Deși este un fapt recunoscut de mult timp că implicarea părinților este esențială pentru educația și dezvoltarea copilului, studiul citat susține că tații au „un efect unic și important” asupra rezultatelor educaționale ale copiilor.

S-a constatat că o implicare mai mare a taților înainte ca copilul lor să urmeze școala primară oferă un avantaj educațional în primul lor an de școală, în timp ce o implicare mai mare la vârsta de cinci ani ajută la creșterea nivelului de performanță în evaluările cheie din prima etapă educațională. Efectul este puțin mai pronunțat la matematică.

Studiul recomandă ca tații să își aloce cât mai mult timp pentru a se angaja în activități de joacă și educaționale cu copiii lor în fiecare săptămână. „Angajarea în mai multe tipuri de activități structurate de mai multe ori pe săptămână – chiar dacă doar pentru perioade scurte de timp – ajută la îmbogățirea dezvoltării cognitive și a limbajului unui copil”, conchide studiul. „Doar 10 minute pe zi ar putea avea efecte benefice”, afirmă autorii lucrării de cercetare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.