fbpx

Controversă într-o școală din SUA: să păstreze sau să schimbe numele aulei ”Michael Jackson”?

Conducerea şcolii Gardner Street din Los Angeles a organizat un scrutin săptămâna aceasta, ”ca urmare a unor remarci venite din partea câtorva părinţi şi membri ai echipei” referitoare la numele aulei ”Michael Jackson”, relatează AFP, citată de AGERPRES.

“Cei mai mulţi părinţi s-au pronunţat în favoarea menţinerii numelui actual”, a anunţat unitatea şcolară din vestul Los Angeles, potrivit sursei citate.

Aula acestei şcoli situate în apropiere de Hollywood a primit în 1989 numele ”regelui muzicii pop”, care a frecventat instituţia de învăţământ timp de câteva luni pe când avea 11 ani.

Se întâmpla în 1969, la doar câteva luni de la lansarea primul hit al formaţiei Jackson 5, ”I Want You Back”.

După succesul înregistrat de trupă, cel mai mic dintre fraţii Jackson a părăsit sistemul şcolar pentru a urma cursuri la domiciliu.

Prezenţa numelui cântăreţului Michael Jackson pe faţada clădirii a creat disconfort unora dintre părinţi după difuzarea recentă, de către postul HBO, a documentarului ”Leaving Neverland”.

În acest film, contestat de moştenitorii cântăreţului, doi tineri cu vârste de aproximativ 30 de ani, Wade Robson şi James Safechuck, susţin că, atunci când erau copii, au fost victimele abuzurilor sexuale săvârşite de cântăreţ.

Michael Jackson, decedat la 25 iunie 2009 în urma unei supradoze de medicamente, a fost acuzat în diverse ocazii de acte pedofile, dar nu a fost condamnat niciodată.

Michael Joseph Jackson (n. , Gary, Indiana, SUA – d. Los Angeles, SUA), supranumit Regele muzicii pop, a fost un renumit cântăreț american, care a adus contribuții importante muzicii, dansului și modei. Imensul succes comercial și o viață personală mult prea controversată l-au ținut în cultura muzicii timp de patru decenii.