fbpx

Conspiraționistul Alex Jones va plăti încă 45 de milioane de dolari părinților unui copil ucis la școala Sandy Hook

Un juriu din Texas a decis că Alex Jones, adept al teoriilor conspiraționiste, va plăti încă 45 de milioane de dolari ca daune punitive părinților unui copil ucis în atacul armat de la școala Sandy Hook, anunță Reuters.

Decizia vine după ce, în urmă cu o zi, Alex Jones a fost condamnat la plata unor daune compensatorii de 4 milioane de dolari către familia respectivului copil.

Neil Heslin și Scarlett Lewis, părinții despărțiți ai lui Jesse Lewis, copilul în vârstă de 6 ani care a fost ucis în masacru, au mărturisit că adepții lui Jones i-au hărțuit și le-au trimis ani de zile amenințări cu moartea, acuzându-i că mint cu privire la moartea fiului lor în data de 14 decembrie. 2012.

Ieri, Alex Jones a fost obligat de justiție să plătească despăgubiri compensatorii de 4,1 milioane de dolari părinților lui Jesse Lewis, după ce a susținut și răspândit teoria falsă potrivit căreia atacul armat din 2012 ar fi fost o farsă, a anunțat BBC.

În 2012, douăzeci de copii și șase adulți au fost împușcați la școala elementară Sandy Hook din Connecticut.

Un judecător din Connecticut a emis hotărâri în al patrulea proces pentru defăimare intentat împotriva moderatorului-conspiraționist, după ce acesta nu a prezentat dovezi care să susțină afirmațiile false că asaltul cu împușcături în masă din 2012 a fost o farsă.

Jones a susținut în emisiunea de radio și pe pagina sa de internet că evenimentul a fost „complet fals și realizat cu actori”, „sintetic” și o „înșelătorie uriașă”, orchestrată de către oponenții celui de-al doilea amendament și mass-media mainstream.

Familiile victimelor Sandy Hook au fost supuse ani de zile hărțuirilor, atât online cât și personal, din cauza revendicărilor.

Rudele victimelor au demonstrat că Jones a câștigat bani din răspândirea teoriilor conspirației false prin canalul său Infowars.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.