fbpx

A.L.E.G.: Egalitatea de gen se poate preda la clasă! Pachet educațional pentru cadrele didactice

Image by Freepik
”Egalitatea de gen se poate preda la clasă!”, afirmă organizația ALEG, care anunță că a lansat un pachet educațional destinat cadrelor didactice.
Comunicatul A.L.E.G., integral:
👩‍🏫 👨‍🏫 Educatorii/educatoarele și învățătorii/învățătoarele au acum la dispoziție un pachet educațional ce îi sprijină să integreze subiectul egalității de gen în materiile existente în programa școlară, în condițiile în care știm că elevii și părinții resping ideea de a introduce noi materii care să le încarce și mai mult programul deja foarte solicitant al elevilor.
👉🏻 Materialul poate fi descărcat gratuit de aici:
https://aleg-romania.eu/bee-descarca-pachetul-educational/
🌟 Structura acestui material urmărește temele mai largi în care subiectul drepturilor egale poate fi abordat cu mai mare ușurință: comunicare și arte, științe și tehnologie, timp și spațiu. Activitățile din capitolul de comunicare pot fi integrate la orele de comunicare și limba română, cele din capitolul de științe la matematică și științele naturii, iar cele din capitolul timp și spațiu la orele de istorie, educație civică sau geografie.
🎥 Tot în cadrul proiectului au fost realizate și o serie de materiale video care să invite atât elevii/elevele cât și părinții și cadrele didactice să dea startul dialogului pe tema egalității de gen. Acestea pot fi urmărite aici: https://youtu.be/qfHo3nuk1Kc
________________
Bee – Beneficiile egalității de gen în educația timpurie este un proiect european finanțat în cadrul programului “Fonduri pentru drepturi, egalitate și cetățenie“ ce se implementează concomitent în patru țări: Cipru, Italia, Lituania și România pentru a promova egalitatea de gen în educația timpurie în grădinițe și școli primare. Urmărește pagina proiectului aici: Bee – Boosting gender Equality in Education.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.