fbpx

Consiliul Elevilor din Bacău: „Multe licee preferă să mușamalizeze evenimentele neplăcute”

foto: Mariana Popescu via Google
Consiliul Elevilor din Bacău a reacționat în cazul violențelor de la Colegiul „Dumitru Mangeron”, unde un elev și-a agresat fizic colegii cu cerințe educaționale speciale, fiind arestat ulterior.

„Suntem martori ai unui fenomen îngrijorător, violența în mediul școlar, cazurile înmulțindu-se rapid. Incidentul de la Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” este unul dintre cele care au ieșit la suprafață, multe licee și școli preferând să mușamalizeze astfel de evenimente neplăcute, pentru a nu fi pus la îndoială „prestigiul” unităților de învățământ”, a transmis Consiliul Județean al Elevilor, citat de Ziarul de Bacău.

De asemenea, reprezentanții consiliului au spus că vor urmări îndeaproape modul în care decurge ancheta în „cazul Mangeron”, furnizând către autoritățile din județ informații care ar putea ajuta în procesul de soluționare a anchetei.

„Suntem aproape de fiecare elev din județul Bacău. Acesta a fost, este și va fi obiectivul Consiliului Județean al Elevilor Bacău (…) De asemenea, Consiliul Județean al Elevilor Bacău se va asigura că victimele acestui caz de violență în școală vor beneficia de consiliere psihologică,” a spus Tudor-Daniel Șraer, președintele Consiliului Județean al Elevilor.

Agresorul de 15 ani a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, joi seară. Pe lângă acuzaţia iniţială, de lovire, băiatului i se impută şi lipsirea de libertate în mod ilegal, după ce imaginile publicate au arătat că i-a obligat pe cei doi colegi să intre în toaletă, unde i-a bătut, băgându-l cu capul în vasul toaletei pe unul dintre ei.

„La data de 2 februarie a.c, poliţiştii băcăuani au continuat administrarea probatoriului în cazul tânărului de 15 ani, reţinut pentru loviri sau alte violenţe, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. Astfel, s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de acesta, sub aspectul comiterii a două infracţiuni de lipsire de libertate. Ulterior, minorul a fost prezentat instanţei care, la propunerea unităţii de parchet, a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 20 de zile”, a transmis, joi seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.