fbpx

Concluziile anchetei în cazul școlii Bacovia: demiterea directorului adjunct, cercetarea disciplinară a consilierului școlar, plan anti-bullying în toate școlile

Raportul întocmit în cazul Școlii Gimnaziale George Bacovia, după ce un elev s-a aruncat pe geam din cauza bulyingului, recomandă, printre altele, demiterea directorului adjunct și cercetarea disciplinară a consilierului școlar. Din informațiile Educație Privată, este probabil ca decizia de demitere să fie luată chiar astăzi de ISMB.

Recomandările făcute de corpul de control, în urma anchetei:

 Demiterea directorului adjunct, care avea atribuții în combaterea bullyingului

Monitorizare timp de 6 luni a activității directorului 

Inspecție generală a ISMB, la nivelul școlii

Întocmirea unei strategii pentru menținerea unui climat social si a unui plan pentru combaterea bullyingului în toate școlile din București, până pe 13 septembrie

Cercetarea disciplinară a consilierului școlar de CMBRAE

Monitorizarea activității profesorilor consilieri

A fost sesizată Direcția Generală pentru Asistența și Protecția Copilului

CONTEXT

Un elev de clasa a şasea s-a aruncat pe geam de la etajul  unei școli din Bucureşti, în pauză, relata, recent, Observator News. Incidentul s-a întâmplat la Școala George Bacovia, din Sectorul 4.

Potrivit sursei citate, colegii copilului povestesc că, înainte să se arunce, băiatul le-ar fi spus că vrea să moară din cauza umilinţelor pe care le suportă.

Copilul a fost dus cu ambulanţa la spitalul Marie Curie pentru investigaţii. Din fericire, a scăpat cu leziuni minore. Putea fi însă o tragedie pe care cei care se ocupă de educaţia copiilor o tratează cu lejeritate.

„Când el a vrut să se arunce, colegii îl încurajau să sară, în loc să îl tragă sau ceva. Ziceau că nu ai curaj, SARI, SARI! L-au bătut colegii, îl jigneau, îl umileau”, spun unii dintre copiii care au asistat la scenă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *