fbpx

”Colectiv”, cel mai bun film al anului 2020 în clasamentul revistei Rolling Stone

”Colectiv” (Collective) este cel mai bun film al anului 2020, potrivit clasamentului realizat de prestigioasa revistă Rolling Stone.

Filmul regizat de Alexander Nanau este un documentar care spune povestea tragediei care a avut loc, în anul 2015, dar și a investigației jurnalistice despre spitalele românești, realizate de Cătălin Tolontan și de echipa sa.

”Colectiv” este, de asemenea, propunerea României pentru Premiile Oscar din 2021.

Ce spune Rolling Stone despre documentarul ”Colectiv”:

”Este o operă extraordinară, indiferent de momentul în care s-ar putea să fi ajuns pe ecranele dvs. (prezentarea ei la festivaluri anul trecut a ajutat la construirea unei campanii timpurii, înainte de a fi distribuită către publicul larg). Dar a vedea această operă în acest moment din 2020 înseamnă a vedea lumea reflectată înapoi în cele mai profunde moduri. Este o poveste a incapacității unei națiuni de a avea grijă de cetățenii săi în timpul unei crize. Este o poveste despre un guvern mai preocupat de umplerea propriilor buzunare și de menținerea puterii. Este o poveste despre a patra putere în stat, care este lăudată mai degrabă decât desemnată drept un dușman al poporului. Și, în cele din urmă, este un film al cărui titlu capătă un sens complet diferit până la sfârșitul său. Acest lucru funcționează numai atunci când suntem împreună împreună, ne amintește Colectiv. Există într-adevăr putere în numere.”

Lungmetrajul „Colectiv”, de Alexander Nanau, a primit premiul Ochiul de Aur pentru cel mai bun documentar la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului de Film de la Zurich, Elveţia, ce a avut loc în perioada 26 septembrie – 6 octombrie

După premierele de la Veneția și Toronto, unde a primit cronici pozitive și a stârnit reacții covârșitoare, „colectiv” a fost singurul film documentar proiectat în secțiunea Spotlight la Festivalul de Film Sundance (23 ianuarie-2 februarie 2020), o secţiune tribut pentru titlurile excepționale care au avut premiera mondială în anul anterior. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.