fbpx

Germania închide școlile și magazinele non-esențiale. Reguli stricte înainte de Crăciun

© Viorel Dudau | Dreamstime.com

Germania va închide magazinele non-esențiale și școlile de miercuri până pe 10 ianuarie, înăsprind restricțiile pentru combaterea noului coronavirus, într-o încercare de a limita răspândirea bolii, a anunțat cancelarul Angela Merkel.

Școlile vor fi, de asemenea, închise în această perioadă, iar angajatorilor li se va cere să închidă operațiunile sau să-i lase pe angajați să lucreze de acasă. Vânzarea de artificii va fi interzisă înainte de Revelion.

„Trebuie să luăm măsuri urgent”, a spus Merkel după o întâlnire cu liderii celor 16 state federale ale țării.

Conform acordului, numai magazinele esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, precum și băncile, vor rămâne deschise.

Germania este în carantină parțială de șase săptămâni, cu barurile și restaurante închise, în timp ce magazinele și școlile au rămas deschise. Unele regiuni au impus deja măsuri mai dure pe măsură ce infecțiile au crescut.

Noile infecții și decese zilnice au atins niveluri record în ultimele zile, iar politicienii trag un semnal de alarmă.

Duminică, numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 20.200 până la 1.320.716, potrivit datelor de la Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase. Numărul de morți raportat a crescut cu 321, totalul fiind de 21.787.

Cancelarul federal german Angela Merkel a îndemnat miercuri la introducerea de noi restricţii până la mijlocul lui ianuarie pe întreg teritoriul Germaniei, unde măsurile existente s-au dovedit insuficiente pentru a limita numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus, informează AFP, citată de AGERPRES.

”Numărul contactelor” între persoane “este prea ridicat, reducerea numărului de contacte este insuficientă”, a declarat Merkel în Parlament.

“Dacă avem prea multe contacte acum înainte de Crăciun, iar acesta ajunge să devină ultimul Crăciun alături de bunici, atunci am eșuat. Nu ar trebui să facem asta”, a spus Merkel.

Cancelarul federal consideră justificate propunerile unui grup de experţi ce vizează închiderea, cel mai târziu între Crăciun şi mijlocul lui ianuarie, a tuturor magazinelor nealimentare şi a şcolilor. Angela Merkel i-a îndemnat de asemenea pe germani să reducă la minim contactele sociale până de sărbători, evocând posibilitatea de a devansa începutul vacanţei şcolare.

“Trebuie să facem tot posibilul” pentru a evita “o avansare exponenţială” a numărului de cazuri, a declarat Merkel.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.