fbpx

Documentarul ”colectiv” este propunerea României la Premiile Oscar

Documentarul ”colectiv” este propunerea de anul acesta a României pentru Premiile Oscar.

Anunțul a fost făcut de echipa filmului, pe Facebook:
E oficial: “colectiv” este propunerea României pentru premiile OSCAR® din 2021
Conform Centrului National al Cinematografiei / Romanian Film Centre, documentarul “colectiv” în regia lui Alexander Nanau, este propunerea României la premiile OSCAR® 2021, secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional”, anterior numită “Cel mai bun film străin”.
Este prima oară când un documentar este propunerea României în competiția pentru premiile Academiei Americane de Film.
În plus, distribuitorii americani ai filmului, Magnolia Pictures și Participant, vor înscrie filmul “colectiv” și pentru secțiunea „Cel mai bun film documentar”. Participarea unui film la două secțiuni îi sporește şansele de a fi nominalizat. Anul trecut de exemplu, Honeyland, apreciatul documentar din Macedonia de Nord, a intrat în istorie ca primul documentar nominalizat simultan la secțiunile „Cel mai bun film documentar” şi „Cel mai bun lungmetraj internațional”.
„Este o mare onoare pentru noi să fim învestiți cu atâta încredere de către comisia CNC. Ne aflăm cu adevărat în plină epocă de aur a documentarului, iar faptul că aceste filme încep să primească recunoaştere pe o scară atâta de largă este foarte încurajator. Suntem convinși că povestea “colectiv” va ajunge la cât mai mulți oameni, ea fiind susținută de eforturile partenerilor noștri americani în lungul drum care ne așteaptă. Va fi o competiție atipică, într-un an complicat, în care standardele de eligibilitate s-au lărgit, iar numărul documentarelor eligibile a devenit imens. Competiția de abia acum începe, iar noi mergem mai departe cu optimism și responsabilitate”, a declarat Alexander Nanau.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.