fbpx

CNN: O școală din India i-a obligat pe elevi să poarte cutii de carton pe cap în timpul examenelor

O școală indiană a găsit o metodă discutabilă de a-i descuraja pe elevi să copieze: i-a obligat să poarte pe cap cutii de carton în timpul examenului, anunță postul de televiziune CNN. Potrivit sursei citate, unitatea respectivă de învățământ s-a văzut nevoită să își prezinte scuze, după ce pe internet au apărut fotografii ale incidentului.

Este vorba de Bhagat Pre-University College, situaț în Haveri.

Un angajat al școlii a fotografiat elevii în timpul respectivului examen, care s-a dorit a fi o primă metodă a acestei metode de a descuraja copiatul. Latura din față a cutiilor de carton fusese tăiată, pentru ca elevii să își poată vedea masa de lucru și foile de examen. Ei nu aveau însă posibilitatea de a privi în lateral, dispozitivul amintind de celebrii ”ochelari de cal”.

Fotografiile postate pe Facebook au devenit virale, provocând chiar reacția ministrului Educației din India, S. Suresh Kumar.

”Nmeni nu are dreptul să trateze studenți ca pe niște animale. Ne vom ocupa imediat de această situație”, a scris acesta pe Twitter.

Potrivit reprezentanților școlii, experimentul a fost unul opțional, iar elevii care au participat la acesta au avut aprobarea părinților. Dintre cei 72 de elevi care au dat examenul, doar 56 au acceptat să poarte o cutine de carton pe cap, au adăugat aceștia.