fbpx

CNE: Săptămâna aceasta, elevii din România poartă negru, ca protest față de inechitatea burselor

Consiliul Național al Elevilor anunță că, în cursul acestei săptămâni, îndeamnă pe toți elevii din România să se îmbrace în negru, în semn de protest față de modificarea criteriilor pentru acordarea burselor.

Anunțul făcut de Consiliul Național al Elevilor:

Săptămâna aceasta, elevii din România poartă negru, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la inechitatea în acordarea burselor!
Pentru noi, nevoile și dorințele elevilor au fost mereu priorități, însă nu putem spune acest lucru și despre autoritățile responsabile de sfera educației.
Acest aspect face ca, și de această dată, Ministerul Educației să demonstreze cât de mult (dez)interes poate manifesta la adresa opiniilor elevilor, prin ridicarea pragului minimum ce condiționează elevii în procesul de luare a bursei de merit, acesta fiind urcat de la 8,50 la 9,50.
Protestează și tu alături de noi – poartă negru în ultima săptămână de școală a acestui semestru și postează fotografiile pe rețelele de socializare!
Tot astăzi, șase organizații locale de elevi au anunțat că vor protesta în legătură cu același subiect.
Asociația Vâlceană a Elevilor  (AVE), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM) anunță faptul că, pe durata săptămânii 10-16 ianuarie, elevii vor organiza o grevă japoneză în semn de protest față de ceea ce au numit tăierea burselor.
La finalul săptămânii trecute, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a afirmat că elevii care protestează față de noile reglementări cu privire la burse au lacune cu privire la acest subiect.

”Nu numai că nu cunosc tipurile de burse, dar nu cunosc nici elemente de bază. Au promovat în spațiul public elemente care nu au nicio legătură cu realitatea. M-ar bucura să fie interesați și de colegii lor care necesită burse sociale și sprijin. S-au dovedit a fi interesați doar de criteriul de performanță și de merit. Bursă de merit cu plafonul 9.50 primește un elev din patru. Să ne concentrăm pe ceilalți elevi care au nevoie. E mare nevoie în această perioadă de criză sanitară de bursă socială, nu numai de bursă de merit”, a declarat ministrul Educației.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.