fbpx

Cîmpeanu, despre elevii care au protestat la minister: Nu cunosc tipurile de burse, nici elementele de bază

„Nu numai că nu cunosc tipurile de burse, dar nu cunosc nici elementele de bază”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre elevii care au protestat, astăzi, la minister.

Elevii au scandat: „Vrem bursele înapoi!”, „Ministerul să ne vadă, facem orele în stradă!”, „Elevii vor bursele!”, „Demisia!”, „Minciunile se plătesc, elevii ies la protest”, relatează Digi 24.

”Nu numai că nu cunosc tipurile de burse, dar nu cunosc nici elemente de bază. Au promovat în spațiul public elemente care nu au nicio legătură cu realitatea. M-ar bucura să fie interesați și de colegii lor care necesită burse sociale și sprijin. S-au dovedit a fi interesați doar de criteriul de performanță și de merit. Bursă de merit cu plafonul 9.50 primește un elev din patru. Să ne concentrăm pe ceilalți elevi care au nevoie. E mare nevoie în această perioadă de criză sanitară de bursă socială, nu numai de bursă de merit”, a declarat ministrul Educației.

Ordinul Ministerului Educației pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor a fost publicat marți în Monitorul Oficial. Conform actului normativ, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.50, în loc de 8.50, cum era anterior.

Ministrul Educației și-a transmis, ieri, printr-o declarație de presă punctul de vedere cu privire la decizia de modificare a criteriilor pentru acordarea burselor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.