fbpx

CNCAV: Vaccinarea Covid-19, fertilitatea, sarcina și alăptarea. 60 de referințe medicale

ID 100129079 © Nataliaderiabina | Dreamstime.com

CNCAV explică, într-o informare de presă, de vaccinul nu afectează fertilitatea și procesul sarcinii. Materialul realizat de Victoria Male, lector în imunologie reproductivă la Imperial College London explică în detaliu relația dintre vaccinul anti-Covid, în raport cu natalitatea și fătul.

Mai multe seturi de date indică faptul că vaccinurile COVID-19 nu reduc fertilitatea.

Citește integral informarea transmisă de CNCAV, aici:

30.07_Vaccinare COVID-19, fertilitate, sarcina si alaptare

Deși persoanele însărcinate nu au fost incluse în studiile inițiale, iar participanților li  s-a cerut să evite sarcina, unele persoane au rămas însărcinate, accidental. Sarcinile neplanificate  s-au înregistrat în mod egal atât în grupurile vaccinate, cât  și în cele nevaccinate, ceea ce demonstrează că vaccinurile nu au împiedicat reproducerea.

La o scară mai largă, aproape 5000 de persoane din SUA au raportat sarcini post-vaccinare până la sfârșitul lunii martie 2021 și aproape 500 de persoane din Ontario au raportat sarcini post-vaccinare până la sfârșitul lunii mai 2021.Vaccinul funcționează prin instruirea corpurile noastre să producă anticorpi care se leagă de o proteină virală numită Spike. Acest lucru împiedică virusul să ne infecteze celulele. Afirmația că vaccinul ar putea reduce fertilitatea a venit din ideea că există proteine ​​în placentă care au unele asemănări cu Spike, astfel încât anticorpii care blochează Spike s-ar putea atașa și de placentă. Proteinele virale, însă, și placentare nu sunt suficient de similare încât să ne așteptăm ca acest lucru să se întâmple, iar studiile de laborator au confirmat acum că anticorpii produși în urma vaccinării nu se leagă de proteina umană – sincitina-  implicată în dezvoltarea placentei. 

Nu există dovezi că vaccinul reduce șansele de a rămâne însărcinată mai târziu. Experții Colegiului Regal de Obstetricieni și Ginecologi din Marea Britanie sunt de părere că femeile care încearcă să rămână însărcinate nu trebuie să evite sarcina după vaccinare”.

Totodată, riscurile infectării cu Sars-COv2 pe timpul sarcinii reprezintă motive de îngrijorare. Studiul ne indică  faptul că nașterea prematură și pierderea sarcinii sunt mai frecvente decât în ​​mod normal la pacientele însărcinate care se infectează cu virusul SARS-CoV-2, iar bebelușii lor sunt mai predispuși să fie internați în unitățile de terapie intensiva neonatală. Experții de la clinicile de obstretică recomandă vaccinarea  în timpul sarcinii, deoarece există dovezi conform cărora  fătul va fi protejat de virus. Studiile arată că anticorpii IgG pe care îi produce corpul  după vaccinare traversează placenta. 

În aria de cercetare a fost inclus și fenomenul alăptării, iar medicii nu au identificat consecințe negative între administrarea vaccinului și alăptarea.

 

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/mother-breastfeeding-baby-her-arms-home-beautiful-mom-breast-feeding-newborn-child-eating-s-milk-young-women-nursing-image100129079